fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verpleegkundige Connie vertelt waarom ze op 12 mei naar Happy’Ning gaat (dag van de verpleging)

Ondanks dat je regelmatig leest dat er weer wordt gesneden in het zorgbudget, blijven de meeste verpleegkundigen vrolijk hun werk doen. Connie Wintjes (52) is daarvan een goed voorbeeld. Ze werkt vijftien jaar in de zorg, waarvan de laatste drie jaar bij uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse. “Natuurlijk voel ik ook de hoge werkdruk, maar ik zoek altijd naar andere en betere oplossingen.”

Met hart en ziel werkt ze in de zorg. “Ik was 37 toen ik aan de opleiding begon. Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden.” Ze kwam met het vak in aanraking toen ze vrijwilligerswerk deed in een Belgisch verzorgingshuis. Steeds vaker kwam het voor dat ze bewoners hielp met zorgtaken en ze ontdekte dat daar haar passie lag.

Geeft een kick
Connie doet haar werk met veel plezier. Over de minder leuke kanten van haar baan moet ze lang nadenken. “Hoewel ik vind dat ik bij HappyNurse voldoende ruimte voor cliënten krijg, is denk de meest gehoorde klacht van verpleegkundigen dat ze onder grote tijdsdruk moeten werken. Ik ervaar dat gelukkig niet zo.” Inventiviteit wordt op prijs gesteld en zo kan Connie oplossingsgericht aan de slag. “We hielpen een oudere dame die door een slechte gezondheid geen trappen meer kon lopen. Daardoor kon ze niet naar boven om te douchen. De gemeente waarin de dame woonde dacht niet echt mee. Ik maakte een praatje met de buren en al snel kwam ik erachter dat mevrouw een kennis had in het nabijgelegen klooster. Ik ben daar naar toe gegaan en heb de situatie uitgelegd. De dame mocht twee keer in de week in het klooster douchen. Het geeft zo’n kick als dat is gelukt, daar word ik blij van.”

Van de trap gevallen
Hoe veel waarde verpleegkundigen hebben, ontdekte Connie toen ze zelf van de trap viel en haar linkerkant verlamd raakte. “Ik was moeder van een kleintje en kon bijna niets meer. Ik was afhankelijk van anderen en was blij met de hulp die ik kreeg. Maar het liefst zorg ik voor anderen.”

Niet alleen voor de hulpbehoevende is een verpleegkundige van onschatbare waarde, ook familieleden zijn blij met de uitgestoken hand. “Ik vind het telkens weer bijzonder en mooi dat wij iets kunnen betekenen tijdens de laatste levensfase. Ik kreeg een tijd terug een bos bloemen van de familie op de dag dat hun familielid was overleden. Ik was er door ontroerd; het gaat niet om het krijgen, maar om het gebaar.”

Happy’Ning
Connie is dus happy en vindt dat haar werkgever een flink aandeel in haar werkgeluk heeft. HappyNurse was nieuwsgierig en heeft onderzoek gedaan naar het geluk van Nederlandse Verpleegkundigen. De uitslag van dit onderzoek wordt bekendgemaakt tijdens Happy’Ning. Dit evenement dat gratis is, wordt gehouden op de Dag van de Verpleging, zaterdag 12 mei (meer info onder dit artikel). Connie is erbij. “Ik ga de hele dag en heb me opgegeven voor bijna alle workshops die worden gegeven.  Ze zijn allemaal zorg gerelateerd. Na de workshop wordt er een feestje gegeven. Ik kijk er naar uit.” En klanten in haar regio hoeven zich geen zorgen te maken; ze heeft voor een vervangende verpleegkundige gezorgd!

HappyNurse is 10 jaar!
HappyNurse bestaat 10 jaar op de Dag van de Verpleging 2018 en dat vieren zij met een speciale Happy’Ning. Een dag gericht op de happyness van verpleegkundigen en verzorgenden. Bij HappyNurse vinden ze het geluk van de verpleegkundige belangrijk. Want als jij goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook de beste zorg bieden aan jouw patiënten. Maar hoe doe je dat, goed voor jezelf zorgen? HappyNurse inspireert je, op Happy‘Ning! Ze bieden inspiratie voor jou persoonlijk, HappyYou, voor je werk, HappyJob en voor je vak als verpleegkundige, HappyCampus.

Wil jij ook naar Happy’Ning?
Dat kan! Er zijn verschillende gratis workshops te volgen, speeddate sessies met verschillende professionals die jou willen helpen je carriere te boosten en veel gezelligheid! Het is mogelijk een dagdeel te komen of de gehele dag.

Datum: Zaterdag 12 mei 2018
Locatie: Hart van Holland Nijkerk (gratis parkeren)
Tijd: 8.30 – 17.30
Kosten: Deelname is GRATIS

Werk jij in de zorg? En word je daar blij van? Wij zijn heel benieuwd hoe happy jullie zijn. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HappyNurse.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook