fb
Damespraatjes Damespraatjes

Merel verbiedt haar dochter om met jongens naar bed te gaan: “Ik heb daar mijn redenen voor”

verbiedt dochter om met jongens naar bed te gaan

Als ik aan ‘niet met elkaar naar bed voor het huwelijk’ denk, denk ik al snel aan (streng) religieuze gemeenschappen waarin dit eerder regel dan uitzondering is. Wat ik mij niet heb gerealiseerd, is dat er ook niet-religieuze ouders zijn die het hun kinderen voor het huwelijk verbieden. Is het verstandig? Dat weet ik niet! Maar ik was wel heel benieuwd naar het verhaal van een moeder die haar kind verbiedt om met een jongen naar bed te gaan. Ik sprak Merel, de moeder van de 17-jarige Annelot. 

Makkelijke oplossing

“Veel van mijn vriendinnen snappen niet dat ik mijn 17-jarige dochter niet aan de pil laat gaan. Al hun dochters gebruiken hem wel, vaak vanaf het moment dat ze met hun vriendjes gaan “spelen”. Ik snap het ook wel: geef je dochter een anticonceptiepil en je bent bent van het gezeur af. Toch heb ik juist bewust de keuze gemaakt haar zowel de pil als het naar bed met jongens te gaan voor het huwelijk te verbieden.”

Zelf een tienermoeder

Hoewel Merel deze beslissing niet vanuit religieuze overwegingen nam, zit er zeker een overtuiging achter. “Zelf raakte ik op mijn zestiende zwanger van Annelot. Ik zat nog op de middelbare school en was aan de pil. Maar goed, je weet hoe dat gaat… Je bent jong, je vergeet de pil zo nu en dan en deelt de lakens met je vriendje. Zo ook bij mij.”

Geen vader

Toen Merel er achterkwam dat ze zwanger was, vertelde ze het direct aan haar moeder. “Mijn moeder was enorm geschrokken, maar steunde mij in mijn wens het kind te willen houden. Ik heb mijn middelbare school afgemaakt, maar ben nooit gaan studeren. Mijn vriendje van destijds wilde er niks mee te maken hebben en ik moest dan ook alles alleen doen. Annelot kent haar vader nu dus niet en daar is ze vaak verdrietig om.”

Te jong voor een kind

“Annelot is mijn prinsesje en ik ben blij dat ze in mijn leven is gekomen, maar ik wens haar een betere toekomst toe. Ik wil dat ze gaat studeren, kan reizen met vriendinnen en zichzelf goed leert kennen voordat ze aan kinderen begint. Voor mij zijn “het” met jongens doen en het krijgen van kinderen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ben je nog te jong voor een kind? Dan ben je hier ook nog te jong voor.”

Toch stiekem

Wat Merel zou doen als ze ontdekt dat Annelot het tóch stiekem doet? “Dan zou ik kwaad zijn. Woest! Ik heb mijn hele eigen leven opgegeven voor haar. Dit heb ik zonder zeuren gedaan, maar ik wil er wel alles aan doen dat haar niet hetzelfde overkomt.” Annelot is nu 17 jaar en woont nog thuis. Volgend jaar gaat ze studeren en wil ze op kamers in Groningen. “Wat ze dan doet, is aan haar. Ik hoop dat ze mijn verhaal onthoudt en de slimme keuze maakt: dus niet voor het huwelijk.”

Eigen beslissing

Annelot is het niet eens met haar moeder, maar houdt zich wel aan de regel. “Ik vind het een ongelofelijk domme regel, maar ik snap waar hij vandaan komt. Door het verhaal van mijn moeder ben ik me bewust van hoe snel het kan gaan. Ik heb momenteel geen vriendje, dus ik heb nu weinig moeite met de regel. Mocht ik dat in de toekomst wel hebben, dan neem ik mijn eigen beslissing. Natuurlijk met mijn moeders verhaal in mijn achterhoofd.”

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel of via onze Facebook! 

Foto door cottonbro studio via Pexels

Tina’s man wil niet meer met haar naar de sauna: “Hij voelt zich onprettig bij mijn gewichtstoename”

man schaamt zich voor voruw

Minimaal een keer in de maand zijn Tina en haar man Sander te vinden in de sauna. Vroeger hadden ze een vaste, maar nu wisselen ze regelmatig van sauna. Het was echt hun uitje, het liefst op vrijdag, lekker loom het weekend in. Maar sinds kort verzint Sander steeds smoesjes om niet te gaan. “Ja, ik ben wat kilootjes aangekomen. Zou dat de reden zijn …. VERDER LEZEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

We zijn een jaar verder sinds https://web.archive.org/web/20230601230838/https://damespraatjes.nl/verbiedt-haar-17-jarige-dochter-om-met-jongens-naar-bed-te-gaan/ zonder dat het kind ouder is geworden. Staat de tijd stil op de redactie?

Reageer ook