fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van tuinieren tot de grote schoonmaak: zo ben je perfect gekleed voor elke klus!

Vroeger had ik een buurman die voor elke bezigheid een andere outfit had. Werkte hij een ochtendje in de tuin? Dan kleedde hij zich als een professioneel tuinman. Ging hij een rondje hardlopen? Dan trok hij een pak uit de kast waar Usain Bolt jaloers op zou zijn. En was het tijd voor wat klussen in en rond het huis? Ja hoor, ook daar had hij een speciale outfit voor. In die tijd moest ik er altijd nogal om lachen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het steeds beter begrijp. Want waarom je gewone kleding aantrekken als je ook in een compleet geschikte outfit aan de slag kunt? 

Van welk materiaal is werkkleding gemaakt?

Bij het doen van zwaar huishoudelijk werk, komt degelijke werkkleding altijd goed van pas. Werkkleding is gemaakt van hoogwaardige materialen die wel tegen een stootje kunnen. De stiksels zijn stevig en de kleding is gemaakt om intensief bezig te zijn. Comfort en functie boven stijl; dat is nog eens wat anders dan een oude spijkerbroek waar na een middagje klussen de gaten invallen. Veel professionele werkkleding is gemaakt van een mix van materialen, waarbij elk materiaal een bepaalde functie vervult. Zo zorgt katoen voor stevigheid en ademend vermogen en kunststof elastomulti-ester-vezels voor herstellend en elastisch vermogen.

Waar kan ik werkkleding van goede kwaliteit kopen?

De meeste vrouwen denken bij werkkleding aan lompe kleding die vooral voor mannen is ontworpen. We snappen zeker waar deze gedachte vandaan komt, maar wist je dat er ook werkkleding speciaal voor vrouwen op de markt is? Als vrouw raden wij je zeker aan om naar geschikte werkkleding voor dames bij Engelbert Strauss te kijken. Doordat de items speciaal zijn ontworpen voor vrouwen, is de pasvorm beter en komt dit ten goede aan het comfort en de functie. Ook bij klussen en beroepen waarbij de kleding een representatieve functie heeft, is werkkleding voor vrouwen vele malen geschikter dan werkkleding voor mannen.

Vaker gebruiken

Van werken in de tuin tot het lappen van de ramen en van een grote schoonmaak tot het schuren en schilderen van de schutting: werkkleding zit prettig en is voorzien van praktische details als grote zakken, hoogwaardige ritsen en sluitingen en wordt gemaakt van de meest optimale (mix van) materialen. Een goede werkoutfit is nooit weg en ik weet zeker dat je hem vaker uit de kast trekt dan je vooraf misschien zou denken.

Gun jezelf de beste outfit

Die oude buurman heb ik al jaren niet gezien. Maar dankzij zijn altijd zeer passende outfits zal ik hem nooit vergeten. Hij heeft mij doen inzien dat je ook tijdens het klussen, huishouden en tuinieren lief voor jezelf mag zijn. Als je naar je werk of een feestje gaat, trek je ook geschikte kleding aan. Waarom dan niet ook als je flink aan het klussen gaat? We zijn heel benieuwd of jullie ook graag de juiste outfit voor de juiste klus kiezen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook