fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma’s huishoudtips – deel 6

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

  • Nemen fruitvliegjes jouw keuken over en wil je er van af? Vul twee bakjes met een stukjes banaan en mango en doe hier plastic folie over om het bakje dicht te maken. Prik met een eetstokje (of iets anders wat net iets groter is dan een fruitvlieg) een gaatje in het midden van het plastic. Laat dit een dag zo staan en je zult zien dat de vliegen in de bakjes zitten in plaats van op je fruitschaal.
  • Vallen jouw hamburgers uit elkaar tijdens het eten? Keer dan de hamburger om en eet de burger met de bovenkant naar beneden. Op deze manier blijven alle ingrediënten veel beter op de burger liggen.
  • Veel mieren in de tuin? Gooi wat gedroogde maïskorrels (popcorn mais) in de blender en blend dit totdat de mais poeder is. Leg dit in kleine hoopjes door de tuin… Dag mieren!
  • Je mooiste oorbellen vallen in je hoogpolig tapijt. Onvindbaar! Bind een panty om het uiteinde van de stofzuiger en zuig over de plek waar je oorbel (of ander klein/onvindbaar ding) ligt. De stofzuiger zuigt het uit je tapijt en de panty zorgt voor een filter waardoor je oorbel niet opgezogen wordt.
  • Is je rode wijn aan de warme kant, maar wil je hem wel graag op kamertemperatuur drinken? Zorg voor bevroren rode druiven en gooi er een paar in je glas. Hierdoor wordt je wijn wel een stuk cooler, maar zonder een waterig effect.

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook