fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van gezond tot ware suikerbom: welke muesli’s staan in de Schijf van Vijf en welke juist absoluut niet?

muesli-schijf-van-vijf

Wat ik ontbijt, verschilt per periode. Momenteel eet ik elke ochtend twee hardgekookte eieren, op één geroosterde boterham en wat fruit daarnaast. Dat ontbijt vind ik lekker en geeft mij voldoende energie om tot het middaguur zonder trek en tussendoortjes door te werken. Ook zijn er periodes waarin ik graag yoghurt met muesli eet. Ik kies dan altijd voor die van het huismerk van Albert Heijn. De smaak is goed en de prijs is fijn. 

Grote verschillen

Wat ik mij nooit realiseerde, is dat muesli een product is dat per merk zulke verschillende voedingswaarden heeft. Zo is het bij het ene merk onderdeel van een gezond ontbijt, maar bij het andere merk juist het tegenovergestelde. Waar dat onder andere door komt? De hoeveelheid suikers…

Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum maakte een overzicht van een aantal populaire muesli’s. Zij keken naar de hoeveelheid suiker per 100 gram en of het product hierdoor wel of juist niet in de Schijf van Vijf hoort.

Wel in de Schijf van Vijf

  • AH Muesli noten en zaden – 1,5 gram suiker per 100 gram
  • G’woon Muesli noten en zaden – 7,1 gram suiker per 100 gram
  • Zonnatura Muesli noten en zaden- 9,1 gram suiker per 100 gram

Niet in de Schijf van Vijf

  • Lidl Crownfield Multi Fruit – 20,2 gram suiker per 100 gram
  • Jumbo Fruit en zaden muesli – 27,1 gram suiker per 100 gram
  • Dorset cereals cranberry, cherry & almond – 31 gram suiker per 100 gram

Kortom: eet je graag volgens de Schijf van Vijf en strooi jij ’s ochtends wat muesli over je yoghurt? Bekijk dan zeker even dit overzicht.

Bewuste keuzes maken

Staat jouw favo muesli in het rijtje ‘Niet in de Schijf van Vijf’, dan betekent dit natuurlijk niet dat je het niet zou moeten of mogen eten. Wel denk ik dat het heel goed is dat we ons bewust zijn van de hoeveelheid suiker in een product. Alleen zo kan je een keuze maken waar jij je goed bij voelt!

Hoeveel suiker bevat jouw muesli? Ik ben benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Thea -

Juist omdat er in sommige soorten zo ontzettend veel suiker zit maak ik het nu zelf, zo kan ik ook alle smaken en noten gebruiken die ik lekker vind

Reageer ook