fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 redenen om je eerstvolgende vakantie in Nederland te vieren!

vakantie in nederland

In nacht en ontij naar het vliegveld rijden, lange wachtrijen, weggeraakte koffers, uren klem zitten in het vliegtuig. Waarom zou je nog naar het buitenland gaan terwijl Nederland zo’n heerlijk vakantieland is? Wij geven je 10 redenen om je eerstvolgende vakantie in Nederland te vieren.

Stiekem ben ik trots op Nederland. Als ik over de vaak perfect aangelegde fietspaden zoef en om me heen kijk, vraag ik me soms af waarom al die vakanties in verre landen nodig zijn. Overnacht in een van de vele hotels, kampeer op de leukste campings of bezoek een van de vele vakantieparken in Nederland.

Het kan nooit ver zijn

Lange autoritten naar Zuid Frankrijk in de bloedhitte? Achteraan sluiten in de file op de route de soleil? Daarvan heb je geen last als je in Nederland blijft. Als je van Limburg naar Groningen rijdt, ben je iets meer dan vier uur kwijt. Prima te doen toch?

Strand in overvloed

Niks rots- of zwart zand stranden, maar lekkere zandstranden met duinen. Voor het strand kun je net zo goed hier blijven. Op veel stranden staan strandhuisjes die gehuurd kunnen worden en bij een aantal Nederlandse stranden zijn vakantieparken in de buurt waar je ook goed kunt toeven.

Trots op Amsterdam

Een absolute trekpleister is Amsterdam. Nergens ter wereld is een stad zoals onze hoofdstad. Mensen zijn bereid om uren te vliegen om een wandelingetje te maken in de rosse buurt, een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum of een rondvaart te maken door de grachten. En daar wonen wij gewoon vlakbij. Bezoek Amsterdam eens en bekijk het door de ogen van toeristen. Zo leuk!

Makkelijk verstaanbaar

Hoe vaak heb je niet in Italië met handen en voeten uitgelegd dat je een gewone koffie wilt? Of vond je het jammer dat je geen praatje kon maken met dat leuke echtpaar in Frankrijk die een bed & breakfast runde? In Nederland klets je met iedereen, niks Google translate, maar zonder stotteren zeggen wat je nodig hebt.

vakantie in Nederland

Adrien Olichon via Unsplash

Hollandse pot

Zeker in verre landen krijg je in restaurants regelmatig iets voorgeschoteld waarvan je geen idee hebt wat er nou eigenlijk op je bord ligt. Sprinkhaan? Hond? Kip? Het blijft gissen en het vragen lastig. Ziek worden van verontreinigd water of buikgriep krijgen van ander voedsel zal je in Nederland niet zo snel gebeuren.

Mooi weer

De tijden dat het tijdens de zomervakantie zes weken lang pauzeloos regende, is voorbij. Tegenwoordig kent Nederland best aardige, warme en soms zelfs tropische zomers. Bikini aan, koelbox mee en op naar het (zand)strand!

Iets minder duur

Vakantie vieren in eigen land kan een stuk voordeliger zijn. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar je hebt in elk geval niet de kosten voor een vliegticket. Ook kun je besparen als je bijvoorbeeld je huis in een vakantiepark tijdig reserveert of als je besluit te kamperen. Zeker weten dat dat een stuk goedkoper is dan drie weken in een Spaans appartement of hotel.

Lekkere fietspaden

Houd je van fietsen? Op de racefiets, mountainbike of op je toerfiets? Dan zit je in Nederland gebakken. Nergens ter wereld wordt zo veel rekening gehouden met fietsers. Onze fietspaden worden geroemd en de vele fietsroutes leiden langs de mooiste plekjes in Nederland. En in bijna elk dorp zit wel een fietsenmaker mocht je onverhoopt lek rijden.

Waddeneilanden

Ibiza leuk? Dan ben je zeker nog niet op een van onze Waddeneilanden geweest. Vijf eilanden om te ontdekken met allemaal een ander karakter. De overtocht ernaar toe is al een beleving op zich. Op de eilanden kun je heerlijk wandelen, fietsen en lekker een dagje naar het strand.

Leukste musea

De laatste reden waarom je je lekker in Nederland je vakantie moet vieren, zijn de vele musea. Beeld en Geluid, Rijksmuseum, het Booymans van Beuningen, Groninger Museum, het Open Lucht Museum en ga zo maar door. Er is zoveel te zien en te beleven in Nederland dat je je best een zomervakantie lang kunt vermaken.

En nee, er is niks mis met mooie verre reizen naar het buitenland. Maar het is zeker de moeite waard je open te stellen voor ons prachtige kikkerlandje!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Bovenste afbeelding: David Stamm via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook