fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vaak last van vermoeidheid? Lees dan deze gouden tip!

Er zijn periodes dat ik vermoeid ben. Ik kom maar moeilijk uit bed, heb weinig zin om te sporten en op werk kan ik me maar moeilijk concentreren. Een tijd geleden besprak ik het met een collega en ook zij gaf aan dat ze af en toe dit soort periodes had. Een duidelijke oorzaak kon ze niet vinden, ze at redelijk gezond, sliep genoeg en ging drie keer per week naar de sportschool. Ook ik vind het vaak lastig om een duidelijke oorzaak aan te wijzen… Het belangrijkste is: hoe kom je van die vermoeidheid af?

Een hele goede tip die ik van vriendin kreeg, was dat het zinvol is om te beginnen met het slikken van vitamine B12 supplementen. Vitamine B12 is een hele belangrijke stof voor het verminderen van vermoeidheid. Het zit in dierlijke producten, zoals eieren, melk, vlees en vis. Deze producten eet ik niet zoveel waardoor kan ik minder vitamine B12 binnenkrijg.

Waarom heb je vitamine B12 nodig?

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel. Ook helpt het vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel. Daarnaast is B12 goed voor je geheugen, concentratievermogen en je gemoedstoestand.

Wanneer heb je extra vitamine B12 nodig?

Risicogroepen zijn ouderen, vegetariërs en veganisten. Zij moeten goed in de gaten houden dat ze genoeg B12 binnenkrijgen omdat je vitamine B12 alleen in dierlijke producten vindt. Lukt het door middel van voeding niet, dan kan het slim zijn om een supplement bij te slikken als aanvulling op de voeding.

Heb jij vaak last van vermoeidheid? Is dit een tip waar je wat mee kan? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook