fb
Damespraatjes Damespraatjes

Upgrade je tuin op deze 5 manieren (inclusief terrasoverkapping)

Stomverbaasd was ik dat mijn vriendin me vertelde dat mijn tuin wel een upgrade kan gebruiken. Zelf heeft ze net een terrasoverkapping via foravida.nl laten plaatsen en denkt nu iedereen van tips te kunnen voorzien! Mijn tuin is de plek waar ik me heel erg thuis voel, waar ik van geniet, waarom heeft zij daar ineens commentaar op? Waar bemoeit ze zich mee? 

Vorig jaar hadden we plannen om naar een appartement met een prachtig uitzicht te verhuizen. Dat ging niet door en achteraf ben ik daar zo blij om. Mijn tuin had ik niet kunnen missen. Meer dan ooit zit ik nu in mijn tuin! Het idee dat ik het mogelijk niet meer had gehad deed me realiseren hoe geweldig het buitenleven is.

“Omdat je leven zich nu steeds meer buiten afspeelt kan je tuin wel een upgrade gebruiken. Niet omdat ‘ie niet mooi is, maar om het buiten zijn nog lekkerder te maken”, vertelde ze me tussen twee slokken wijn door toen we om een uur of half 9 ’s avonds nog in de tuin zaten. “En vind je het nu niet een beetje koud worden?” Ze gaf me meteen 5 tips om mijn tuin te upgraden, zodat ik met nog meer plezier van het buitenleven kan genieten! Weer kwam de vraag in mij op waar ze zich toch eigenlijk mee bemoeit. Ik besloot wel eerst naar haar te luisteren. Het is toch je vriendin!

1. Terrasoverkapping

“Als het ’s avonds koud wordt hoef je niet meteen naar binnen. Als je een terrasoverkapping hebt zit je ook op wat koudere voorjaarsdagen in de tuin. Je leven verplaatst zich daardoor nog meer naar de tuin. Ik weet hoe fijn je dit vindt!”

2. De tuin opruimen

“Zelf zie je het soms niet meer. Krijg je blinde vlekken voor je eigen rommel. Oude bloempotten, zakken met tuinaarde, rondslingerend tuingereedschap. Door dit in de berging te leggen wordt je tuin een stuk overzichtelijker.”

3. Onkruid weghalen en gras maaien

“Ligt je gazonnetje er strak bij dan ziet je tuin er plotseling heel veel beter uit. En haal meteen het onkruid tussen de tegels weg. Je houdt toch zo van trainen en sporten? Zie dit maar als een work-out voor mijn rug, bil en beenspieren :-).”

4. Koop nieuwe (bloeiende) planten voor je tuin

“Zullen we samen naar het tuincentrum gaan om nieuwe plantjes te kopen? Vooral bloeiende planten in de potten zullen je tuin in een oogwenk een betere en gezelligere uitstraling geven. Ik trakteer op koffie en gebak als we daar zijn!”

5. Schaf een terrasverwarmer aan

“Ik had het heel leuk gevonden om vanavond nog langer met je wijn te drinken in de tuin, maar ik vind het nu te koud worden. Zullen we naar binnen gaan? Voor mijn verjaardag heb ik van mijn vriend een infrarood heater gekregen. Zou jij ook voor je verjaardag moeten vragen!”

Nou, van je vriendin moet je het maar hebben! Hoe eerlijk kan iemand zijn? Zich ongevraagd als tuinexpert aanbieden. Ik moest even slikken toen ze haar 5 tips met me deelde, voelde me er bijna persoonlijk door aangevallen. Maar ik weet dat het bij haar uit een heel goed hart komt en dat haar tips ook voor verbetering kunnen zorgen. Ik ben er over na gaan denken en heb het met mijn man besproken. Natuurlijk van die heater, maar ook de terrasoverkapping hebben we besproken. We gaan nu samen plannetjes maken om de tuin te verbeteren. En morgenavond ga ik bij mijn vriendin langs om haar terrasoverkapping te bekijken. Het kan zijn dat we dan tot laat in de avond buiten zitten. Met een glas wijn natuurlijk :-). Ik ben blij met mijn vriendin!

Reageer ook