fb

Uit de achterbak

kelder.jpg
Drie of vier keer per jaar vergaderen we, wij de docenten van het enige echte Wijninstituut van Nederand. Eerlijk is eerlijk en wat waar is, is waar, er wordt veel gelachen, gekletst en geproefd. Iedereen hangt lekker in zijn of haar comfortzone, maar ook veel aandacht voor serieuze zaken. Er is altijd een nieuw onderwerp waar onze wijnmaster ons mee verblijdt. Deze week waren we te gast in Lommerrijk, de cursuslocatie voor onze Rotterdamse cursisten. André, eigenaar en oprichter van het WI, gaat  binnenkort verhuizen. Zijn grote wijnkelder moet leeg derhalve een kleine kelderverkoop vanuit de achterbak van zijn auto! Hmmm smullen voor ons allen, want dat hij mooie wijnen heeft ingekocht, in zijn leven voor de verhuizing dat moge duidelijk zijn.Benieuwd hoe dat wijnleven wordt na de verhuizing.

In de achterbak lag geen rosé! Maar ach, diezelfde middag was er bij  BuyYourWine de eerste proeverij in de serie Lentewijnen.
Aan de grote proeftafel in onze gelijkvloerse kelder van het Pakhuis aan het einde van die middag  zouden 14 gasten geconcentreerd wijnen gaan proeven.

Ieder seizoen doen we seizoensgerichte proeverijen in het pakhuis. Zeer tot genoegen van de vaste klanten die allemaal de evenementenkalender op byWine.nl nauwkeurig in de gaten houden om direct in te kunnen schrijven als er weer  een nieuwe proeverij wordt aangekondigd.

Die middag was de proeverij bijzonder hilarisch. Hoewel iedereen kon inschrijven, waren so wie so al vijf stoelen bezet door gasten van één bedrijf.
Vijf meiden van een kapperszaak. Er werd volop geproefd en doorgeproefd.

De meiden hadden er reuze zin in en al snel was de humor in de fles, de wijn in de vrouw. Ze spuugden weliswaar braaf uit. Dronken veel water tussendoor en probeerden alle wijnen uit met de tapashapjes die op de proeftafel stonden.

Pittige gamba’s deden h

boom.jpg
et goed bij de Spaanse rosé. de asperges in ham gerold deden het lekker bij de pinot noir rosé uit de Elzas, de kalfsrollade met tonijnsaus knetterde bij de Provence rosé! Sublieme combi die Perle de Roseline met deze mediterrane gerechtjes.

Chateau Sainte Roseline is gehuisvest in een uit de 12de eeuw daterende abdij in de buurt van Draguignan.  Zij staan borg voor een zeer hoge kwaliteit Provence Rosé.

Ha, dat vonden de Kapsters ook wel. Ze vertrokken aan het eind van de middag, goedgemutst  met  allemaal een doosje van deze hemelse wijn mee onder de arm.

Ook eens proeven bij  in het pakhuis! Inschrijven dan op de vaste  Proeverijen of met vrienden, familie of de beste buren een coole eigen proeverij afspreken.

Marja van Beek
BuyYourWine.com

byw_logo.jpg

Marja van Beek (1959) stapte in 1989, van een mooie carrière als
hotelmanager bij de hotelketen Accor, over naar een eigen bedrijf. Met
haar man Marcel nam zij de monumentale boerderij ’t Hoogje over in de
beroemde oude Kerkebuurt van Soest. Hierin was al een klassiek
georiënteerd restaurant gevestigd, gericht op de Franse keuken en kon
zij zich geheel gaan toeleggen op haar passie voor wijn en spijs. Het
samenstellen van een mooie wijnkaart zorgde voor heel wat wijngenot bij
haar gasten en gaf haar veel plezier.
In 1997 vroeg de Business School Notenboom haar, als vinologe, om de
lessen over wijn en spijs aan HBO hotelstudenten voor haar rekening te
nemen.  Vandaag de dag geeft ze met veel plezier les op drie vestigingen
met een door haar zelf ontwikkelde wijnmodule, waarin zij veel aandacht
schenkt aan de combinatie van wijn en gerechten.

Naast haar werk als wijndocent, is zij eigenaresse van
Wijncoachingbureau Marja van Beek, waarbij ze horecamedewerkers
begeleidt en traint op het gebied van de wijnverkoop, partner van de
webwinkel BuyYouWine.com  en schrijft ze het blog byWine.nl

Reageer ook