fb
Damespraatjes Damespraatjes

Selma drinkt twee liter frisdrank per dag: “Overgestapt van gewoon naar light”

twee liter frisdrank per dag

Voldoende water drinken is belangrijk. Op deze manier krijgt je lichaam voldoende vocht binnen om afvalstoffen af te voeren en is het onder andere belangrijk voor een normale stoelgang. Moet je nou echt alleen maar water drinken? Nee hoor, ook een kop koffie, glas thee of beker melk bevatten water en dragen dus gewoon bij aan jouw dagelijkse drink-behoefte. Maar wat als je nou niet van de smaak van water, thee en koffie houdt? Dan kiezen sommige mensen ervoor om iets anders te drinken. Zo ook Selma. Zij drinkt twee liter frisdrank per dag.

Hoofdpijn

“Als kind hield ik al helemaal niet van water. Als mijn moeder mij een beker water mee naar school gaf, dronk ik gewoon de hele dag niks. Zelfs als het buiten dertig graden was vertikte ik het”, vertelt Selma. Vaak kwam ze moe en met hoofdpijn thuis uit school. “Mijn moeder heeft toen besloten om mij sap mee naar school te geven. Als kind was ik hier heel blij mee, want ik kon eindelijk iets drinken wat ik lekker vond.”

Confrontatie vermijden

In de jaren die volgen, drinkt Selma nog steeds nooit water. “Bij vriendinnetjes vroeg ik vaak gewoon of ik wat limo mocht en thuis wist mijn moeder dondersgoed wat ik wel en wat ik niet zou drinken. Ze heeft de confrontatie altijd geprobeerd te vermijden en dat heeft ervoor gezorgd dat ik al op jonge leeftijd gewend raakte aan zoete drankjes.”

Gezondheidsklachten

Toen Selma op kamers ging, koos ze steeds vaker voor frisdrank in plaats van limo of sap. “Limo en sap bevatten ook veel suiker, maar sinds ik frisdrank drink kreeg ik veel gezondheidsklachten. Ik werd steeds zwaarder en was op mijn dertigste al vier tanden kwijt. Mijn tandarts, huisarts, vrienden en familie waarschuwden mij er allemaal voor dat het alleen maar erger zou worden en dus ben ik gestopt met het drinken van gewone frisdrank. Maar ja, water vond ik nog steeds niet lekker…”

Wennen aan de smaak

Selma drinkt sinds twee jaar alleen maar light frisdranken. “Ik ben hierdoor een paar kilo kwijt en mijn gebit lijkt iets minder snel slecht te worden. Maar heel eerlijk: het is en blijft natuurlijk een ongezonde keuze. Mijn huisarts heeft al meerdere keren gezegd dat ik gewoon moet wennen aan de smaak van water en dat dit vanzelf gaat als ik er meer van ga drinken. Iedere zondagavond neem ik me voor om maandagochtend alle frisdrank de deur uit te doen, maar elke keer start ik mijn ochtend toch weer met een glas cola light.”

Twee liter frisdrank per dag

Dagelijks gaat er twee liter light frisdrank doorheen bij Selma. “Dat is onwijs veel natuurlijk, maar mensen die water drinken hebben ook twee liter nodig. Op een dag zal ik zeker minderen met het drinken van de frisdranken, ik hoop dat ik op een dag wél van water ga houden. Je hoort weleens dat je smaak elke zeven jaar verandert. Wie weet is water over een aantal jaar mijn favoriete drankje!”

Selma is benieuwd of er nog meer vrouwen zijn die voorheen zo veel frisdrank dronken en hoe zij hiermee gestopt zijn.

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Kelly: ‘Mijn zomervakantie was zo’n enorme teleurstelling, ik kan wel huilen’

vakantie enorme teleurstelling

Ze had zich zo op de zomervakantie verheugd. Drie weken lang naar Zuid Frankrijk. Daar waar het altijd mooi weer is, het naar lavendel ruikt en het leven gewoon makkelijker is. Het leek Kelly heerlijk om met haar man en twee dochters te slenteren door de kleine badplaatsjes, de markten af te struinen en op een terrasje in de schaduw een drankje te doen. Helaas liep het allemaal zo anders dan ze had gehoopt. “Ik ben zo teleurgesteld teruggekomen.”

Haar bruine benen verraden een warme vakantie. “Ja het weer was gewoon goed, misschien wel het enige positieve van de drie weken.” Ze had zich echt enorm verheugd op een heerlijke tijd. De gedachte dat ze lekker wegging hield haar op de been als ze het moeilijk had.

LEES VERDER

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Ik neem mensen die geen water lusten eigenlijk niet zo serieus. Behalve neutraal water er ook smaakwater (al dan niet koolzuurhoudend) met bijvoorbeeld munt-, citroen-, bloedsinaasappel-, mango- of cactus/peersmaak). Je kunt ook zelf een schijfje citroen, takje munt, plakje komkommer of/of gekneusd rood fruit toevoegen. Overigens is naast suiker ook koolzuur slecht voor je gebit, dus overstappen naar koolzuurhoudend water is niet in alle opzichten de beste oplossing.

lifebeautystyle.nl -

Heel herkenbaar! Als iemand die geen water lust wordt je gewoon niet serieus genomen. En een gebrek aan opvoeding zoals hierboven genoemd wordt, kun je het echt niet zomaar noemen. Frisdrank kwam er bij ons niet in, daar waren mijn ouders heel streng in. Maar water drinken lukte me gewoon niet en zelfs van een aspirientje wegwerken met water moet ik bijna kokhalzen. Ik kreeg én krijg het nog steeds niet weg. Behalve bruisend water (zit toch een smaakje aan) en water met citroensap of gewoon thee. Tip voor mensen die ook geen water weg krijgen: voeg een smaakje toe! (en dan bedoel ik niet suikerhoudende limonade 😉 Er zijn gelukkig meer alternatieven dan frisdrank als je geen water lust.

Reageer ook