fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kelly: ‘Mijn zomervakantie was zo’n enorme teleurstelling, ik kan wel huilen’

Ze had zich zo op de zomervakantie verheugd. Drie weken lang naar Zuid Frankrijk. Daar waar het altijd mooi weer is, het naar lavendel ruikt en het leven gewoon makkelijker is. Het leek Kelly heerlijk om met haar man en twee dochters te slenteren door de kleine badplaatsjes, de markten af te struinen en op een terrasje in de schaduw een drankje te doen. Helaas liep het allemaal zo anders dan ze had gehoopt. “Ik ben zo teleurgesteld teruggekomen.”

Haar bruine benen verraden een warme vakantie. “Ja het weer was gewoon goed, misschien wel het enige positieve van de drie weken.” Ze had zich echt enorm verheugd op een heerlijke tijd. De gedachte dat ze lekker wegging hield haar op de been als ze het moeilijk had. “Ik heb geen makkelijk jaar. Op mijn werk is het heel onrustig. Door bezuinigingen moeten er vijftig man uit. Het was heel spannend en verdrietig; ik heb afscheid moeten nemen van lieve collega’s met wie ik jaren werkte. Hoewel ik mijn baan nog heb, is de sfeer er niet beter op geworden en heb ik er veel meer taken bij gekregen. Dat zorgt voor veel stress.”

Uren in de file

Veel stress krijgt Kelly ook van haar moeder van wie ze mantelzorger is. “Mijn moeder heeft alzheimer en vraagt ontzettend veel aandacht. En soms heb ik daarvoor de kracht gewoon niet.” Kortom: de vakantie was zeer welkom. Vol goede moed stapten ze midden in de nacht in de auto, op weg naar de Côte d’Azur. Al vrij snel kwamen ze in de file te staan. “In Nederland begon het al en zorgden wegwerkzaamheden voor een lange file. Vervolgens belandden ze uren later in op de route de soleil in de file.

“Met zijn vieren in de hitte in een stilstaande auto is nou niet echt een garantie voor een vrolijke stemming. Uren later dan gepland reden we de camping op. De plek die we van te voren hadden gereserveerd leek veel kleiner en we stonden heel dicht op onze buren, een Frans gezin met drie kleine jengelende kinderen die ’s ochtends om zes uur al wakker waren en dan veel herrie maakten. Bovendien hadden de buren al snel vrienden gemaakt met andere Fransen en tot diep in de nacht waren ze druk aan het praten en aan het lachen, terwijl ik mijn nachtrust zo hard nodig had.”

Drie dagen ziek

De eerste drie dagen lag Kelly ziek op bed, de stress van haar werk en haar zorgen om haar moeder, kwamen eruit. “Ik had onwijze hoofdpijn en voelde me beroerd. Ik merkte dat mijn lijf echt even moest afreageren. Na die drie dagen gingen we naar het strand. We ploften neer op het terras van een strandtent en ik kreeg een hartverzakking toen ik dertig euro voor vier drankjes moest afrekenen. Op die manier ging het wel heel hard met ons geld. Onder meer daarover kreeg ik knallende ruzie met mijn man en twee dochters die vonden dat ik op moest houden met zeiken, dat we op vakantie waren en dat we dan niet op het geld gingen letten. Maar wat die meiden even vergeten is dat ik me een slag in de rondte moet werken voor de vakantie. Dat ik geen geldboompje in de tuin heb staan.”

Waarom ik?

Ondanks de tegenvallende eerste dagen, probeert Kelly er een leuke vakantie van te maken. Ze koopt een lekker Frans luchtje voor thuis, kleine cadeautjes voor haar moeder en heeft heerlijke dagen op het warme strand. “Maar toen ik thuis kwam was ik het fijne gevoel gelijk kwijt. Mijn moeder vond haar cadeautjes stom, het luchtje rook in Nederland helemaal niet zo lekker als in Frankrijk en we kwamen aan in de stromende regen. Ik ben zo teleurgesteld. De vakantie heeft me 4.500,00 euro gekost en om nou te zeggen dat ik een wereldvakantie had, nee. Ik vraag me echt af waaraan ik dit heb verdiend…..”

Herken jij het verhaal van Kelly? Heb jij ook wel eens een tegenvallende vakantie gehad? Hoe ging je daarmee om? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

35 reacties

[email protected] -

Kelly , ooit waren jullie kinderen ook jengelende herriemakers .

Joris -

Op zich is 4500 voor 3 weken voor 4 personen toch niet duur te noemen? Vervoer, verblijf, consumpties… Je hoeft op het strand niet naar een strandtent als je je de drankjes aldaar niet kunt of wilt veroorloven.

Meertje -

Je hebt de kracht niet om voor je moeder met Alzheimer te zorgen? Verwend nest.

Sommige mensen hebben jaren geen vakantie gehad. Sommige mensen hebben werkgevers die advocaten op werknemers sturen en je salaris niet uitbetalen.

En jij kunt wel huilen omdat je luchtje in Nederland niet zo lekker ruikt zoals in Frankrijk? Kelly toch..

Sofie -

Ik begrijp dat heel goed. Ik heb net als vele anderen ook niet zo’n budget om op vakantie te gaan. Maar dit verhaal draait niet om het geld dat gespendeerd kan worden. Vakantie is voor mij ook rusten en genieten. Ikzelf hou steeds veel rekening met medekampeerders. Omdat ik dat ook graag krijg heb dat ze dat voor mij doen. Deze vrouw zo afbreken is echt niet hetgeen waar ze op zit te wachten. Eerder tegen depressie burn-out aan. En na zo’n vakantie betert het er jammer genoeg niet op. Hopelijk zie je binnenkort het zonnetje weer. En kan je weer genieten!

Johan Waarschoot -

En wat vonden je man en kinderen ervan om met zo’n zeikwijf drie weken in Zuid-Frankrijk opgescheept te zitten ?

Serge Lemarchand -

Ze moet gewoon eens droog en hard in haar kakker gepakt worden … dat kost geen 4500€ en ze voelt er zich waarschijnlijk veel beter door 😉

Piet de Wever -

Ik denk dat Kelly dringend eens van de grond moet komen

Stephanie -

Echt geluk vind je alleen bij jezelf. Kwestie van perceptie. Niemand of iets kan jou gelukkig maken als alleen jijzelf. Veel mensen leggen dat lot vaak neer in andermans handen maar je bent zelf verantwoordelijk. En zolang je dat niet begrijpt ben je nooit echt gelukkig en zie je alleen alles als een tegenslag.

MMR -

Tsja…. Kelly is snel van slag en verpest dan de sfeer. Kelly……. zegt ook wel genoeg

Layla -

Hallo, ik snap je frustratie wel. Maar de vraag is waarom ga je naar een camping wetende dat daar veel kinderen komen. Wij zijn dit jaar naar de Belgische ardennen geweest. Heerlijk in een vrijstaand huis. Ieder zijn eigen slaapkamer. Geen last van de buren. Ons budget voor de de gehele vakantie was 2400 euro. We hebben zelfs 300 over gehouden en van niemand last.

Dorothee -

4500 euro voor een vakantie? Daar kun je drie weken een grote stacaravan (ze noemen het chalet) van huren met twee slaapkamers, woonkamer, open keuken met apparatuur én je hebt een tuin eromheen. Texel. Geen lange reis, prachtige natuur, activiteiten. En als je het zat bent kun je naar huis. O ja, en je hebt 1500 euro over voor boodschappen. Je kan de cash natuurlijk ook uitgeven aan een therapeut, daar heb je langer lol van.

samantha -

Ik denk dat Kelly opgebrand is en gewoon rust nodig heeft….en dat kreeg ze dus niet met haar gezin op vakantie…. En cadeau van haar moeder snap ik dat ze teleur gesteld is, ook al weet ze dat haar moeder ziek is als je niet lekker in je vel zit denk je daar niet aan.
Erg sneu voor haar maar denk dat zij voor zichzelf even een time out moet nemen, wens haar veel sterkte en kracht toe.

Marianne -

Ik heb moeten leren om mijn verwachtingen bij te stellen. Je neemt namelijk jezelf mee. Liefst zou je alles even achter je laten, maar zo werkt het helaas niet. Het helpt me enorm om steeds elke dag iets positiefs te benoemen en daar bewust van te genieten. En soms een beetje zelfspot erbij. En de reactie van je moeder….vat het niet al te zwaar op. Alzheimer doet gekke dingen met mensen. Mn pa heeft het ook. Besef dat ze ziek is. Dat maakt het wat lichter. Sterkte met alles hoor!

PdeB -

Nou Kelly, ik ben blij dat er ook dergelijke verhalen zijn. Ik constateer dat vakanties bij iedereen altijd hossana zijn terwijl ik zelf veelal minder enthousiast ben. De redenen zijn veelal kinderen of partner die negatief reageren op vakantieverblijf of omgeving, vakantiegangers in je omgeving die andere zijn dan je zou willen, etc.

Mathijs Carolus -

Wat is het toch gemakkelijk om van achter je toetsenbord deze mevrouw door het slijk te halen, get a LIFE!

Eefje -

Ik vind dat je niet zo moet zeiken!
Je heb een vakantie gehad, hard gewerkt of niet!

Ik werk me ook 6 slagen in de rondte en ken niet eens op vakantie!
Dus aub stop met zeuren en bekijk het positief!

Sander -

Kelly dat je moeder zo reageert op kado s is natuurlijk gewoon dom ze moet blij zijn dat je wat hebt mee genomen. Vakantie kosten nu eenmaal geld. Hopelijk heeft je gezin leuke tijd gehad dat is het belangrijkst. Misschien had je iets beter met je geld kunnen doen maar dit was waarschijnlijk ook heel leuk.

Mitch -

Hoi Kelly,

Wat vervelend om zulke tegenslagen mee te maken. Ik zou je adviseren om je blik te verwijden en wellicht op zoek te gaan naar een baan waardoor je niet op je tenen moet lopen en ziek wordt zodra je vakantie begint… durf die stap te zetten wees goed voor jezelf

Vlynneke -

Oei 4500€ voor een vakantie op een camping? Wij komen net terug van een vakantie in Frankrijk voor 1000€, huisje gehuurd op een afgelegen plek (maar niet te afgelegen want 30 min van de kust), ervoor gezorgd dat we geen buren hadden en ook dat we niet in de drukke file zouden komen te staan, dus geen route de soleil. Beetje meer uitkienen volgend jaar!!! Wij hadden vorig jaar huisje gehuurd net in die week dat het zo hard regende, heb ook toen het gevoel gehad dat we niet op vakantie geweest waren… Je kijkt daar zo naar uit voor een heel jaar, werkt je kapot en dan dit 😖.

Jan -

Zuid Frankrijk is duur. Dat weet je, of althans, je had het kunnen weten. Wij betaalden in 1991 al ongeveer vijftig gulden voor een hamburger uit de magnetron, 2 koffie en een appelsap. Op het terras, dat ook. En 5 gulden voor het opwarmen van het flesje van onze zoon. In die zelfde magnetron. Nee, als je op z’n Hollands op vakantie wilt, ga dan richting Staphorst of zo. Stukken goedkoper, veel rustiger, veel minder luidruchtige Fransen en tegenwoordig net zo lekker warm. Pas wel op. De steden en de toeristische attracties, Valkenburg bijv., zijn tegenwoordig ook zuid Frans goedkoop.

lotte -

Helaas hetzelfde probleem, heel lang gespaard voor een vakantie waar ik een jaar naar uitkeek.
Ik kreeg corona en lag de hele vakantie ziek op bed…
Na een jaar hard werken en sparen ervoor valt dit in duigen en nu durf ik niet meer op vakantie.

R -

Wauw die reacties hier.. Ze doet zo haar best voor haar gezin en ze zorgt nog eens voor haar moeder die Alzheimer heeft, wat vreselijk slopend is.. Dan is haar een geweldige vakantie zeker gegunt!! Super jammer dat het voor haar niet zo is gelopen dat ze lekker tot rust heeft komen zodat ze er weer tegen aan kan. Nieuwe energie te krijgen om hard te werken om haar gezin te onderhouden!
En ik snap zeker dat jullie haar als een verwend nest zien als jullie het zelf niet kunnen. Maar als jullie in haar schoenen hadden gestaan hadden jullie precies hetzelfde gehad.

Bibi Blauw -

Mensen maken opmerkingen als “verwend nest” en in het leed van de wereld zal dat vast maar als je (lang) uitkijkt naar een vakantie en je krijgt geen rust vanwege de herrie van de buren en je zuurverdiende centen vliegen de deur uit, ja…snap wel dat je dan teleurgesteld bent. Heb zelf ook kanker gehad en genoot tijdens het jaar vol behandelingen ook van elke minuut die ik leefde. Nu zoveel jaar later, ook naar Frankrijk, irriteerde me ook rot aan de herrie. 6 jaar niet op vakantie gekund, dan wil je rust. Snap het dus echt wel van deze vrouw.

Danielle -

Serieus……hoop dat dit een grapje is om reacties uit te lokken

Irene -

Wat een verhaal van een verwend mens. Je KUNT naar Frankrijk. Je HEBT een man en 2 gezonde kinderen waarmee je ook ruzie kunt maken, je HEBT geld genoeg. Wees eens tevreden en leef niet in een droomwereld.

Manon -

Hemeltjelief, wat een ervaring. Dramatisch. Hopelijk kom je dit trauma ooit nog te boven. Ik voel je.
Ik ging in 2021 op vakantie (gewoon in NL want geen 4.500,– te besteden) en kreeg tijdens die vakantie de diagnose borstkanker, nu een jaar verder nog steeds in de medische mallemolen. Maar weet je wat… ik zou geen minuut van dit afgelopen jaar willen vergeten, zoveel prachtigs gezien en meegemaakt.

Evelien -

Is dit satire…?

Lillian -

Ik zou dan niet naar andere landen gaan. Ik ben dit jaar voor het eerst naar Frankrijk gegaan en dacht: jeetje, het is hier veel goedkoper! Ik denk dat haar gevoel verder los staat van de vakantie, maar dat het gewoon niet zo goed met haar gaat.

Jim -

Volgens jaar gewoon naar Duitsland. Dan heb je een heerlijke een goedkope vakantie.

Nathalie b. -

Zo herkenbaar dit verhaal 😏
Bijna juist hetzelfde meegemaakt op onze vakantietrip naar Frankrijk. Ook qua camping en idd in Frankrijk is het niet goedkoop en was ik hard van geschrokken.
Heb er wel een serieuze les uit geleerd!
Maar laat het je de moed en hoop niet ontnemen ❤️

Corine -

Misschien had je wat meer tijd in de voorbereiding moeten steken. Dan had je geweten dat een drankje een tientje kost en dat er veel files zijn op de route du soleil. Ook had je dan geweten dat kampeerplaatsen vaak net groot genoeg zijn voor de tent of caravan.

Janneke -

OMG wát een gezeik en slachtofferig gedoe. Lekker alles negatief opvatten en janken over een vakantie van €4 500,-
Echt serieus, er zijn gezinnen die het zwaarder hebben en die géén €4.500 uit kunnen geven aan een vakantie, of die gewoon niet eens op vakantie kúnnen.

Anneke -

Moeilijk, maar accepteer hoe het was. Kijk naar wat wel leuk was en doe het de volgende keer anders.

Thessa -

Onzinnige gedachte, die mensen hebben wanneer het tegenzit. En dit is ‘slechts’ een niet zo leuke vakantie…

A. Paalman -

Nooit afvragen waaraan je dit verdiend hebt. Een antwoord krijg je niet
Accepteren en hopen dat het de volgende keer beter gaat.

Reageer ook