fb
Damespraatjes Damespraatjes

De tuinmeubel trends van 2016

Waar ik echt heel bij van word? Een heerlijk zomers avondje in de tuin. Lekker buiten eten, koffiedrinken en later op de avond nog een glaasje wijn drinken. Tot diep in de avond blijf ik lekker zitten en zie af en toe een egeltje scharrelen of een dikke pad opspringen. In de verte hoor ik het gekwaak van kikkers en het huilen van een uil. Een typische avond die niet meer voorbij zou mogen gaan.

Op dat soort avonden vind ik het ook heerlijk om ideetjes op te doen om mijn tuin nog wat gezelliger en comfortabeler te maken. Ik dook de bladen in en speurde internet af (ik heb gelukkig ook in mijn tuin een goed wifi bereik) en zag de volgende tuinmeubel trends voorbij komen.

1. Tuinen zijn steeds vaker een verlengstuk van de huiskamer. De trend van loungebanken, heerlijke ligbedden kenden we natuurlijk al. Materialen als wicker werden 10 jaar geleden heel populair en verdrongen teakhout enigszins, maar teakhout begint weer terrein terug te winnen. Meubels gemaakt van sloophout zijn al een aantal jaren heel populair. Om nog meer een huiskamer gevoel in je tuin te ervaren komen er ook steeds meer accessoires voor buiten in de tuin, bijvoorbeeld speciaal geknoopte creaties voor in de tuin, zoals de Knit collection van Curver.

tuintrends-tuinmeubels-trends-2016

2.  Tuinen zijn steeds vaker een verlengstuk van de keuken. De klassieke barbecue is natuurlijk nog steeds populair, maar heeft flink concurrentie gekregen van complete buitenkeukens. Roken en slowcooking zijn vernieuwende technieken bij het koken buiten.

Het comfort van de tuintafels en stoelen die nu te koop zijn zorgen er voor dat je urenlang lekker buiten kunt blijven zitten. Waarom zou je dan nog naar binnen gaan?

3. Zachte kleuren zijn populair in de tuin. Zacht geel, mintgroen, lichtblauw en roze zijn super fijne kleuren om te gebruiken voor bijvoorbeeld kussentjes, die leuke accenten in je tuin interieur kunnen brengen. Maak de kussentjes zelf, je hebt niet zo veel stof nodig en kunt als je op de kleur bent uitgekeken vrij makkelijk andere kussensloopjes maken. Je tuin lijkt dan meteen weer als nieuw.

Wil je nog wat meer inspiratie op het gebied van tuinmeubel trends, kijk dan ook eens op Tuinmeubelen.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook