fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeven tips waardoor je eten beter smaakt

eten beter smaakt

Neeee!!!  Je bent vergeten de verse gember aan je gerecht toe te voegen. Geen stress. Ook al vergeet je de belangrijkste kruiden of de saus je kunt je eten beter doen smaken, zelfs zonder alle benodigde ingrediënten. Serveer het op een rond wit bord, zet het laatste Taylor Swift album op en maak een foto van je gerecht. Of zou jij het toch liever anders willen doen? Hier 7 tips waardoor je eten beter smaakt.

Zet de juiste muziek op

Uit een study van dr. Charles Spence van de Oxford University blijkt iets heel opmerkelijks.  Muziek van Taylor Swift en Ed Sheeran gaan heel goed samen met Chinese food; Indiaas eten  was top met klassieke muziek of Indie rock en misschien niet verrassend klassieke muziek zoals bijvoorbeeld Vivaldi lift Italiaans eten op. Een onverwachte combinatie: Sushi en jazz muziek. Eerlijk gezegd was ik hier zelf nooit opgekomen, maar ik ga het zeker eens proberen.

Eet voor Instagram

De generatie van nu en foodies kunnen het niet laten. Alles wat ze voor zich zetten fotograferen ze. Het licht moet goed zijn en de compositie helemaal juist. Dit ritueel maakt al onderdeel uit van het eten. Uit een publicatie in the Journal of Consumer Marketing blijkt dat de voldoening van je eten daarna veel groter is. Houd je niet van fotograferen en instagrammen. Bedenk dan een ander ritueel rond je eten. Vrienden van ons geven elkaar een hand voordat ze gaan eten en maken een cirkel van de aanwezigen aan tafel en staan dan stil bij wat er op tafel staat. Ik vind dat een mooie gewoonte en het zet de kok eigenlijk ook even in het zonnetje. Wat zou voor jou werken?

DIY dinner

Uit een studie gepubliceerde in Health Psychology blijkt dat als je zelf je gezonde voedsel bereid de voldoening veel groter is dan wanneer je het ergens kant en klaar koopt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor smoothies. Maak het zelf en je zult het meer waarderen. Voor mensen die zich voornemen om wat minder te eten is dat sowieso ook een goede tip.

Bezuinig niet op de tafelaankleding

Uit recent onderzoek blijkt dat je meer voldoening haalt uit een maaltijd als je van mooie borden en met goed bestek eet. Eten van ronde borden maakt het eten lekkerder en eten van donkere borden benadrukt juist de bittere smaak in gerechten. Zwaarder bestek en zwaardere kommetjes en schalen beïnvloeden onze waardering voor de maaltijd positief, de maaltijd lijkt dan kwalitatief beter. Geldt dit ook voor jou?

Eet eens ergens anders

Ben je gewend om altijd aan tafel te eten? Pak je eten in en trek de natuur in. Je hoeft natuurlijk niet altijd te picknicken op een kleed, maar wat dacht je ervan om een picknicktafel op te zoeken, kaarsjes mee te nemen (zeker als het donker is is dat geweldig) en het eten te serveren op leuke meeneem borden. Wedden dat het eten geweldig smaakt! Neem je kinderen mee? Die zullen het zich later herinneren als een groot avontuur.

Doe een kruidenexperiment

Zelf ben in dol op Melanzane alla parmigiana. We eten dat zeker een keer per twee weken. Ik doe er vaak veel verse basilicum doorheen. Niet iedereen bij ons thuis vindt het fijn om dat zo vaak te eten. Ik kreeg de tip van een vriendin om de basilicum eens te vervangen door koriander. Het resultaat was verbluffend. Zo smakelijk. Nu neem ik me voor om vaker kruidenexperimenten te doen. Waar ik voorheen altijd bieslook en peterselie door de kruidenboter deed doe ik het nu vaak met verse basilicum (kan het toch niet laten om het in veel gerechten te verwerken :-)).

Eet eens met heel andere mensen

Je hebt vast wel een vast groepje van mensen met wie je regelmatig eet. Hoe leuk is het om eens heel iemand anders uit te nodigen. Misschien die buurvrouw die al jarenlang weduwe is en het misschien super leuk vindt om een avondje bij jullie door te brengen. Ook leuk om je kookkunsten eens aan iemand anders te tonen.

We zijn heel benieuwd wat jij van deze tips vindt waardoor je eten beter smaakt. Heb jij misschien tips waardoor het eten nog lekkerder wordt. We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten bij de comments onder dit artikel? Vinden we leuk :-).

Bron: Mashable

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Janna: ‘Mijn kind houdt niet van fruit en eet het daarom ook nooit’

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Janna snapt er niks van. Ze is altijd bezig met voedsel, zorgen dat het eten beter smaakt en dan vooral goed en gezond voedsel. Ze eet nauwelijks vlees en suiker, maar veel groenten en fruit. Haar dochter Happy daarentegen lust geen fruit. Als kind al niet. “Je wil niet weten wat ik allemaal naar mijn hoofd krijg geslingerd. Ik kan er haast niet meer tegen… Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook