fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor een succesvolle lange afstandsrelatie

Heb jij een lange afstandsrelatie? Dat is lang niet altijd even gemakkelijk. Je moet elkaar veel missen en dat kan op sommige momenten gewoon ontzettend moeilijk zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw lange afstandsrelatie succesvol blijft? Er zijn verschillende tips die je hierbij kunnen helpen. Benieuwd naar deze tips? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent!

Stel duidelijke regels op

Omdat je niet continu bij elkaar kunt zijn, kan het zo zijn dat er soms wat onduidelijkheden ontstaan. Het kan daarom slim zijn om duidelijke regels op te stellen. Stem met elkaar af wat wel toegestaan is en wat niet. Dit schept duidelijkheid en zo weten jullie allebei beter waar jullie echt aan toe zijn. Als jullie dit momenteel nog niet hebben maar er wel soms onduidelijkheden ontstaan, kan het zeker verstandig zijn om dit te doen.

Blijf goed communiceren met elkaar

Een andere tip die je kunt gebruiken om de lange afstandsrelatie te laten slagen, is door goed te blijven communiceren met elkaar. Uit je gevoelens naar elkaar toe. Zeker als je elkaar niet heel vaak ziet, is dit van groot belang. Krop gevoelens of gedachten niet op maar spreek het uit en vraag dat ook van je partner. Op deze manier weten jullie wat er speelt in elkaars leven en kunnen jullie elkaar hierbij makkelijker helpen.

Wees intiem met elkaar als jullie elkaar zien

Omdat jullie elkaar een stuk minder vaak zien dan in een normale relatie, is het ook logisch dat jullie seksleven misschien niet zo actief is. Intimiteit speelt natuurlijk wel een grote rol in een relatie, dus het kan zeker goed zijn om intiem met elkaar zodra jullie elkaar zien. Het verlangen zal groot zijn, waardoor jullie er allebei optimaal van kunnen genieten.

Ook als je elkaar niet kunt zien kun je natuurlijk wel eens behoeftes hebben aan seks. Om dit op te lossen kan het een idee zijn om seksspeeltjes te gebruiken. Van een sexpop bij Easytoys tot een vibrator: er is hierbij genoeg mogelijk. Zeker iets om over na te denken als je in een lange afstandsrelatie zit, dus!

Maak plannen voor de toekomst

Als je in een lange afstandsrelatie zit, is het goed om bezig te zijn met het maken van plannen voor de toekomst. Je kunt hierbij denken aan grootste plannen als bijvoorbeeld samenwonen of kinderen, maar het kan ook om kleine dingen gaan. Bijvoorbeeld leuke dagjes of weekendjes weg of een vakantie samen. Als je elkaar niet heel vaak ziet, is het leuk om ergens naar uit te kijken. Daarom is het leuk om over de toekomst te praten met elkaar. Zo kunnen jullie naar mooie momenten toeleven.

Deze tips kunnen je erbij helpen om de lange afstandsrelatie te laten slagen. Belangrijk hierbij is om voldoende tijd en aandacht aan elkaar te schenken en om altijd goed te blijven communiceren. Hoewel een lange afstandsrelatie soms best lastig kan zijn, is het zeker mogelijk om het te laten werken. Doe er dus samen met je partner alles aan om het een succes te maken!

Is jouw lange afstandsrelatie een succes?

We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Reageer ook