fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips van Ria van de Action om het huis sfeervol te maken deze herfst

‘Herfst…… dan zal ik zelf maar het zonnetje in huis zijn’ is een spreuk van Loesje. Ria las het op internet en moest er smakelijk om lachen. “Ik ben eigenlijk niet zo dol op de herfst, geef mij de zomer maar. Lekker de hele dag buiten zijn.” Of we het nou leuk vinden of niet, het is nu echt najaar geworden. Met een beetje hulp van leuke spullen is het niet moeilijk om het in huis gezellig te maken.

Omdat Ria als geen ander gevoel voor sfeer en leuke en betaalbare artikelen heeft, vroegen wij haar om vijf sfeerartikelen in haar Action-mandje te gooien. Daar draait Ria haar hand niet voor om. Met plezier laat ze zien met welke artikelen ze haar huis een stukje warmer en gezelliger heeft gemaakt.

1. Een prachtige warme sjaal, of omslagdoek. Zelf heeft Ria het als decoratieplaid op haar bank gelegd. “Maar ja, als ik naar buiten ga, dan gebruik ik de omslagdoek ook, ik slinger hem van de bank af om mijn nek, en als ik weer terug kom hoef ik hem niet op de kapstok te hangen, maar kan ik hem geoorloofd sfeerverhogend laten slingeren.” Voor 4,95 euro in verschillende dessins.

2. Het tweede artikel dat Ria in haar mandje legde: lichtsnoeren met tien raffia decoratieve bollen. Staan leuk in een accubak of windlicht en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De bollen kosten per tien 3,99 euro.

3. Het lieve jongetje kon Ria ook niet laten staan. “Bij Action verkopen ze haast elk jaargetijde deze prachtige poppen, ik heb er van vorig jaar nog twee buiten staan, beiden met een lantaarn in hun handjes die ‘s avonds mijn tuin iets extra gezelligs geven.” Het beeld kost 11,95 euro.

4. Altijd leuk en sfeerverhogend zijn de fluffy kussenhoesjes. In verschillende kleuren verkrijgbaar. De kussenhoesjes kosten 2,49 euro.

5. Tenslotte zijn de herten die Action verkoopt zeer decoratief in huis. Er zijn verschillende te koop; herten voor aan de muur, maar ook om neer te zetten. Op naar de Action en kies je favoriete hert. Uiteraard voor een prikkie.

Ria is herfstproef. Helemaal met de gevulde speculaas van de Action die ze niet kon laten liggen. Kachel aan, warme chocolademelk erbij en lekker genieten.

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook