fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tijd voor een slanke picknick

slanke picknick

De zon straalt weer voorzichtig in het rond. Van die zonnige dagen moet je profiteren. Hoe kan dat beter dan picknicken in het park, in de duinen of het bos? Nu nog wat tips voor bij het eten in de picknickmand. Daar helpen we je natuurlijk bij. Wij geven je tips voor een een slanke picknick

Slanke picknick

De beste tips voor een slanke picknick op een rij!

Slank snaaien

Eet niet te snel. Als je rustig eet verzadig je sneller en dan eet je uiteindelijk minder. Lekkere slanke hapjes die je kan snaaien zijn plakjes komkommer, radijsjes, worteltjes, tomaatjes en volkoren stokbrood. Dat alleen is een beetje saai, daarom kan je dat dippen in chilisaus, tzatziki of hummus of beleggen met light roomkaas of tapenade. Neem in een bakje vers gesneden fruit mee. Ook lekker is meloen besmeerd met chilisaus ingerold in rauwe ham.

Sandwiches

Sandwiches kan je heel makkelijk maken door boterhammen (liefst volkoren) dun te besmeren met roomkaas light en te beleggen met sla, plakjes komkommer en/of tomaat. Dan kun je het beleg kiezen. Bijvoorbeeld gerookte zalm, rosbief, (zelfgemaakte) tonijnsalade, kipfilet, magere ham, rookvlees, 30+ kaas en hüttenkäse. Dat beleg kan je weer opleuken met tuinkers, dunne plakjes radijs of augurk, chilipeper en/of gewone peper.

Drank

Water is natuurlijk de beste keuze. Een andere calorieloze keuze is light-frisdrank of thee en koffie (zonder suiker en melk). Versgeperste sinaasappelsap doet het ook altijd goed, daar zit echter wel suiker in. Met een flesje wijn op het kleedje is het helemaal genieten geblazen. In een glaasje droge witte wijn zit 67 kcal, een glaasje Champagne 80 kcal, in rode wijn 82 kcal en in zoete witte wijn 96 kcal. Een goede tip is Cider, daar zitten slechts 48 kcal in. Vergeet de kurketrekker niet! Wat lekkers te drinken hoort erbij. Zelfs tijdens een slanke picknick!

Houd het vers

Lekker ertussenuit maar zonder boterham met kleffe hagelslag of ingetrokken appelstroop. Wanneer je bijvoorbeeld sandwiches wilt mee nemen is het handig om alles apart te verpakken in bakjes. Dit voorkomt dat alles in de boterham trekt en daardoor minder lekker smaakt. Ook sausjes en dressings kan je het beste zolang mogelijk apart bewaren. Zorg ervoor dat je warme en koude gerechten apart bewaard. Koeltassen helpen je hapjes en drankjes op temperatuur houden.

Beweeg je slank

Als je lekker actief blijft verbrand je calorieën. Daarom wat leuke activiteiten met daarbij hoeveel calorieën je ermee verbruikt!

 • 15 min badmintonnen: 80 kcal
 • 1 uur kayakken: 302 kcal
 • 1 uur Nordic walking: 355 kcal
 • 30 min skaten: 151
 • 15 min skippyballen: 124 kcal
 • 15 min tafeltennis: 71 kcal
 • 15 min touwspringen: 178 kcal
 • 2 uur vissen: 312 kcal
 • 1 uur intensief wandelen: 355kcal
 • 1 uur matig wandelen: 248 kcal
 • 1 uur zeilen: 213

Wat eet jij tijdens een slanke picknick?

Houd jij ook van een slanke picknick? Of is dat juist een ultiem moment om het lijnen even helemaal los te laten? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. We zijn heel benieuwd 🙂

Afbeelding: Анна Галашев via Pexels

Bron:
Valtaf.nl
Annemarie de Graaf

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook