fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo verwijder je gele zonnebrandvlekken uit je witte kleding!

Waar ik de afgelopen jaren eigenlijk altijd zwarte kleding droeg, ben ik tegenwoordig helemaal van het wit.  Ik weet niet of het er mee te maken heeft dat ik over een paar weken ga trouwen (en dus vast wil oefenen) of dat het vooral is omdat het eigenlijk veel lekkerder is in de zomer, maar mijn garderobe is flink aan het veranderen. Helaas heb ik wel veel sneller last van vlekken in mijn witte jurkjes en dat is zonde. De melk- en etensvlekken die de kinderen op mijn kleding maken krijg ik er goed uit door wat extra Vanish bij de was te gooien, maar helaas krijg ik de zonnebrandvlekken er daar niet mee uit.

Chemische reactie

De samenstelling van zonnebrand zorgt in combinatie met vocht (zwembadwater of zweet bijvoorbeeld) voor lelijke gele vlekken. Deze zijn zeer hardnekkig en dan ook moeilijk te verwijderen. Wel kwam ik de volgende drie methodes tegen, die goed zouden kunnen werken. Wij delen ze graag met je!

Zo verwijder je gele zonnebrandvlekken uit je witte kleding!

Methode 1: Besmeer de vlek met groene zeep en warm water. Leg het kledingstuk even opzij en laat de groene zeep een paar uur intrekken. Wrijf de zeep na het wachten goed in de vlek en was het kledingstuk in de wasmachine.

Mathode 2: Besmeer de vlek met wasbenzine en was het kledingstuk in de wasmachine.

Methode 3: Verdeel wat glansspoelmiddel voor de vaatwasser over de vlek en laat dit een paar uur intrekken. Hierna was je het kledingstuk in de wasmachine.

Resultaat

Wij zijn heel benieuwd of het voor jullie goed werkt! Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar ik wil zeker met deze tips aan de slag. Praat met ons mee in de reacties om te laten weten hoe het bij jullie heeft gewerkt. Ook andere tips en methodes om zonnebrand uit kleding te verwijderen, zijn van harte welkom 🙂

Bron afbeelding boven artikel: Wikimedia Commons

Reageer ook