fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kerstmarkten bezoeken in Duitsland: dit zijn de leukste!

Kerstmarkten bezoeken in Duitsland: deze zijn het leukste!

Nederland kent verschillende soorten kerstmarkten, maar eigenlijk is er maar één échte kerstmarkt: de Duitse kerstmarkt. Misschien heb je al eens overwogen om er eentje te bezoeken, maar weet je eigenlijk niet zo goed welke nou echt het leukste is. Jezelf hierover oriënteren valt natuurlijk al onder de voorpret. Daarnaast is het ook goed om na te denken over het vervoer. Vergeet de milieusticker niet als je met je eigen auto gaat, om een boete te voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen om een kaartje te kopen voor ICE, welke met hoge snelheid richting Duitsland rijdt. Ik vertel je hieronder welke Kerstmarkten echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kerstmarkt Dresden

De oudste Kerstmarkt van Duitsland kun je vinden in Dresden. Deze wordt al georganiseerd sinds 1434 en hij is maar liefst 15.000 vierkante meter groot. Op de Neumarkt kun je tal van kraampjes vinden met traditionele producten. Er is ook muziek en er zijn allemaal lichtjes. De perfecte plek dus om te genieten van de Kerstsfeer.

Kerstmarkt Aken

Net over de grens bij Zuid-Limburg ligt Aken, waar je op de pleinen en steegjes rondom de Dom van Aken de Kerstmarkt kunt vinden vanaf november t/m december. Jaarlijks bezoeken zo’n 1.5 miljoen mensen vanuit verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk en Engeland) deze grote kerstmarkt in Aken, dus reden genoeg om hier ook zeker een kijkje te nemen.

Kerstmarkt Düsseldorf

Düsseldorf an sich is al een interessante plaats om te bezoeken, gezien de historie ervan. Tijdens de Kerstperiode is het hele centrum in Kerstsfeer gehuld en zijn de straten verlicht met honderden lampjes. De kraampjes staan vol met mooie snuisterijen en lekkernijen. Meer dan genoeg redenen om deze Kerstmarkt een bezoekt te brengen dus.

Kerstmarkt Oberhausen

Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Utrecht kun je de Kerstmarkt in Oberhausen vinden. Het is dus niet zo gek dat veel Nederlanders graag een bezoek brengen hieraan. Ben je klaar met rondwandelen op de Kerstmarkt, dan zit er nog een gigantisch winkelcentrum naast (CentrO), waar je naar hartenlust de rest van je Kerstinkopen kunt gaan doen.

Kerstmarkt Keulen

Okay, Keulen is sowieso een erg leuke stad om te gaan shoppen, maar vanaf eind november kun je er ook terecht voor de Kerstmarkt. Er zijn maar liefst zes pleinen in het centrum die dan worden omgetoverd in Kerstsfeer. De Kathedraal staat als middelpunt te stralen en geeft nog wat extra magie aan alle andere lampjes die schijnen.

Kerstmarkt Berlijn

Berlijn is een grote stad en daarom zijn er op diverse locaties Kerstmarkten. Je kunt ze vinden bij het Berlijnse Sony Center (Potsdamer Platz), maar ook op de Gendarmenmarkt, Opernpalais en de Alexanderplatz. Toch nog niet uitgekeken dan kun je ook nog terecht bij het Roten Rathaus, de Hauptbahnhof, de Gedachtsniskirche en bij de Schloss Charlottenburg. Iedere stadswijk heeft wel een Kerstmarkt, dus denk goed na over welke je graag wilt bezoeken. Een weekend zou nog te kort zijn om alles te kunnen zien, dus boek gerust voor een aantal dagen een hotel zodat je toch zoveel mogelijk kunt gaan bekijken.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Beeld:  Oleksandr Pidvalnyi

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook