fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tien tips om je tuin nog gezelliger te maken

Het voorjaar hangt in de lucht en dat maakt me zo blij. Nog heel even en dan verplaatst het binnenleven zich naar buiten. Wat kan ik daar naar uitkijken. De hoogste tijd om nu alvast wat plannetjes te gaan maken om de tuin weer wat gezelliger te maken, zodat je er straks volop van kunt genieten. Hier 10 tips.

1. Verwijder groene aanslag. Het heeft de afgelopen weken flink geregend en dat betekent dat er vermoedelijk veel groene aanslag op je terras en je tuinmeubilair zal zitten, zeker op plekken waar de zon niet zo vaak komt. Het kan je tuin glibberig maken en het oogt ook niet echt gezellig.

2. Zorg dat de herfstblaadjes en het onkruid weg zijn. Dit kan de tuin zo rommelig maken. En als je het hebt weggehaald heb je ook weer alle ruimte om nieuwe plantjes te plaatsen.

3. Creëer thema-hoekjes in je tuin. Maak een leuk plekje waar je het liefst zou willen ontbijten in het weekend. Dat mag best een zonnig plekje zijn, met zicht op bloemetjes en plantjes, dat kan in de borders, maar je kunt ook gebruik maken van potten met plantjes. Waar zou jij graag ’s avonds een glaasje wijn willen drinken? Zet daar wat mooie kandelaren neer.

4. Maak een lichtplan. Tuinverlichting is heel belangrijk om sfeer te creëren in je tuin.  Daarnaast kun je je tuin ook groter doen lijken door op de juiste plekken verlichting aan te brengen.

5. Breng kleur aan in je tuin. Dat kan natuurlijk door de keuze van de planten en bloemen. Maar het is ook een idee om kleuraccenten aan te brengen door kussentjes en dekentjes (ook fijn voor zomeravond als het plotseling wat killer is) op stoelen en banken neer te leggen.

6. Vuurplaats. Begin van de avond natuurlijk handig voor een barbecue, maar later op de avond is het een sfeerverhoger. De mooiste gesprekken worden toch gevoerd bij een knapperend vuurtje?

7. Geen ongedierte. Heb je last van muizen, mollen of ratten haal er dan zeker een ongedierte bestrijder bij. Zelf zou ik het ook doen als ik last heb van een wespennest. Wespen kunnen je tuinplezier zo vergallen!

8. Ga eens bij je buren kijken. Hoe hebben zij hun tuin gedeeld? Welke planten doen het bij hun goed. En hoe hebben zij het gezellig gemaakt?

9. Gebruik mooie en duurzame materialen. Ben jij echt een tuinliefhebber en zou jij het hele jaar door wel gezellig in je tuin willen zitten? Bespaar dan zeker niet op je tuinmeubelen. Kies voor een mooie loungeset en een grote houten eettafel. Je zult merken hoe lang je er van kunt genieten. Als het weer echt slecht wordt haal je het naar binnen.

10. Neem een terrasoverkapping. Echt geweldig voor mensen die het hele jaar willen genieten van een gezellige tuin. Ze zijn echt verkrijgbaar met glazen schuifdeuren, zodat je er zelfs in de winter kunt zitten. Wil je zien hoe dit werkt en hoe het er uitziet? Kijk dan eens op de website van Tuinmaximaal om inspiratie op te doen.

Heb jij nog goede tips om de tuin gezelliger te maken? Laat het ons dan zeker weten. Plaats je reactie hieronder bij REAGEER OOK.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Speeltoestel -

Leuke tips, maar aangezien dit een site is waar ook veel ouders op kijken, wil ik ook even vermelden dat een leuk speeltoestel ook nooit weg is 🙂
Er zijn hele mooie tegenwoordig, mooi, nuttig en leuk voor de kids 🙂

Reageer ook