fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gwen is teleurgesteld over cadeau van man: “Hij noemt me ondankbaar”

woest om cadeau van man

Vorige week werd Gwen 50 jaar oud. “Ik heb hier heel lang tegenop gekeken, maar ik moet toegeven dat ik het eigenlijk helemaal niet zo erg vind”, vertelt Gwen. “We hebben er een groot feest van gemaakt. Ik heb een partytent gehuurd en we lieten een tap en bar neerzetten. Onze oudste zoon kan aardig draaien en was de DJ. Mijn schoondochter runde de bar en mijn middelste en jongste gingen rond met hapjes. Ik heb een zorgeloze avond gehad. En toch is er iets gebeurd waar ik van baal…” 

Geweldig feest

Op het feest van Gwen waren er zo’n zestig mensen aanwezig. “Natuurlijk onze familie en vrienden, maar ook collega’s en vriendinnen van vroeger. Het leek me leuk om uit mijn hele leven mensen op het feest te zien. Zo vond ik het onwijs cool dat mijn vriendinnetje van de kleuterschool er samen met haar man was. We hebben elkaar al veertig jaar niet gezien of gesproken en toch is ze gekomen. Dat soort dingen maken zo’n feest geweldig.”

Rijk en geliefd

Gwen is ook heel trots op haar kinderen. “Die hebben er samen voor gezorgd dat ik geen drankje heb hoeven inschenken. Mijn schoondochter werkt in de weekenden in een restaurant en die nam hierin het voortouw. Ze zei: ‘Gwen, jij zorgt altijd voor die jongens. Vanavond zorgen wij voor jou’. Zo lief vond ik dat en het viel iedereen op hoe hard mijn zoons en schoondochter hun best hadden gedaan voor mij. Het geeft me een heel rijk en geliefd gevoel!”

Zijn cadeau

Milan, de man van Gwen, is geen natuurtalent van een gastheer. “Van hem hoef je echt niet te verwachten dat hij ook maar één drankje inschenkt of hapje serveert. De kinderen weten dat en die namen deze taken heel goed op zich. Milan nam gelukkig wel de leiding in het opzetten van de partytent, het sjouwen met fusten en positioneren van de bar. Ieder z’n ding.” Aanvankelijk is Gwen dus heel blij met de inzet van Milan. “Maar halverwege de avond sloeg de sfeer tussen ons om. Dat was namelijk toen hij onder toeziend oog van alle gasten, zijn cadeau aan mij overhandigde…”

Elektrische fiets

Rond tien uur werd de muziek zachter gezet en begon Milan met een speech voor Gwen. “Dit leek eerst leuk en romantisch. Hij zei dat hij heel veel van me houdt en dat hij hoopt dat we nog vijftig jaar hebben samen. Maar toen hij zijn cadeau presenteerde, verdween het gevoel van waardering en liefde als sneeuw voor de zon. Met veel bombarie en applaus toverde hij een tweedehands elektrische fiets van een merk dat een tijdje geleden heel negatief in het nieuws is geweest uit de schuur. ‘Taaadaaaaaa! Een echte elektrische designfiets’, riep hij trots.”

Investering waard

Gwen had inderdaad een elektrische fiets op haar verlanglijstje staan. “Die zijn hartstikke duur natuurlijk, maar Milan had aangegeven dat hij me voor mijn vijftigste verjaardag flink had gespaard voor een mooi cadeau. Het leek mij heerlijk om op de fiets naar mijn werk te gaan, zo kosten te besparen op benzine en ook nog lekker gezond bezig te zijn. Zo’n fiets is enorm prijzig, maar het is de investering naar mijn idee helemaal waard.” Het exemplaar dat Gwen op het oog heeft, is bijna 3.000 euro. “Milan verslikte zich bijna toen hij dit zag, maar hij bleef lachen en zei dat het goed zou komen. Nou, niet dus…”

Goedkoop

De fiets die Gwen op haar lijstje had staan, was niet de fiets die ze op het feest cadeau kreeg. “Milan is op Marktplaats gaan zoeken en heeft hier voor een fractie van de prijs een tweedehands elektrische fiets op de kop weten te tikken. De reden dat hij zo goedkoop was, is omdat dit merk een hele heftige periode achter de rug heeft. Daarnaast staat het merk er bekend om dat de fietsen regelmatig iets mankeren… Niet gek dus dat de fiets die hij voor mij heeft gekocht veel goedkoper is dan de fiets die op mijn verlanglijst stond.”

Woest om cadeau

Na het feest is Gwen teleurgesteld en boos. “De fiets heb ik in de garage gezet, ik heb geholpen met opruimen en ben naar bed gegaan. Ik hoopte dat ik me er de volgende dag beter over zou voelen, maar dat viel enorm tegen. Toen Milan me vroeg waarom ik zo stil was, heb ik hem verteld dat ik helemaal niet blij ben met zijn cadeau en dat ik deze fiets niet wil hebben. Milan werd heel boos en noemde mij ondankbaar… Toen ik aangaf waarom ik graag een andere fiets wilde kopen, liep hij weg.”

Cadeau verkopen

Gwen is voornemens om de elektrische fiets op Marktplaats te verkopen en zelf een nieuwe te kopen. “Ga daar maar aanstaan… Milan heeft er nog best veel geld voor betaald en dat terwijl er momenteel honderden van die fietsen worden aangeboden. Iedereen wil er liever nog vandaag dan morgen vanaf. Het komt vast goed, maar ik vind het gewoon heel zonde van ieders tijd en geld. Door de krenterigheid van Milan zijn we nu een stuk duurder uit.”

Niet zeuren

De lucht tussen Milan en Gwen is nog niet geklaard. “Hij wil niet inzien dat zijn keuze een hele domme was. Ik ben woest om het cadeau. Het zou onwijs schelen als hij zou toegeven dat hij er niet goed over heeft nagedacht en dat we het samen proberen op te lossen. Hij blijft maar herhalen dat het gewoon een goede fiets is en dat ik niet zo moet zeuren. Heel vervelend!”

Afbeelding: Unsplash+

Isa: ‘Mijn moeder leeft er vrolijk op los met een andere man, terwijl mijn vader dement in een zorgcentrum woont’

vader dement moeder nieuwe relatie

“Vorig jaar werd mijn vader uit huis geplaatst. Hij is dement en het werd een onhoudbare situatie. Twee maanden daarna vertelde mijn moeder dat ze een nieuwe vriend had. Wat? Ik dacht dat ik gek werd. Ik vind het zo naar voor mijn vader en heb het idee dat hij ondanks zijn dementie iets vermoedt… LEES VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

10 reacties

Mimi -

Jij ondankbaar? Sorry wat een hork.

Rieneke -

Natuurlijk moet je blij zijn met wat je krijgt maar ik snap je heel goed dat je dit niet wil hebben.
Als hij een hond vraagt en je zegt het komt goed en krijgt een kat tsja dan kan men ook wel zeggen: “je hebt het beest geen kans gegeven wie weet vind je hem wel lief en het is toch ook een beest” Het is toch anders en ik snap dat je ook eens baalt dat hij door zijn gierige gedrag duurder uit is. Ik zou zeggen nogmaals de situatie uitleggen en is je man op een bepaalde auto o.i.d. dan een voorbeeld gaan geven zo van “je verwacht je droom audi en dan krijg je als cadeau een 2e handse renault” Hoe zou je dat vinden? Zo voelt het voor mij ook. Natuurlijk kunnen 2e handse fietsen goed zijn en is het een electrische fiets maar niet die jij wil. Meid koop gauw de fiets die je wil en probeer deze er tegenin te ruilen.Ga voor de fiets die je graag wou.

Margreet -

Lekker dan al die reacties over ondankbaar zijn. Ik zou niet weten waarom je dankbaar zou moeten zijn voor het afdankertje van een ander. Ik weet niet of je man al een e fiets heeft, laat hem er lekker op rijden. Je hebt aangegeven wat je wilt, dat is genegeerd. Hij heeft niet eens de moeite genomen om uit te zoeken welke fietsen voldoen, best stom voor een grote aanschaf.
Ik hoop dat je verder wel leuke cadeaus hebt gehad.

Anna -

Je echtgenoot noemt je niet alleen ondankbaar , je bent ondankbaar.

Karlijn -

Een bosje bloemen had ook gekund.

Sandra -

Gatverdamme wat een gierige partner. Dumpen die handel, hij zal vast gierig met alles zijn.

Fiene -

Ik zou het maar eens gewoon uitproberen en dan kijken wat je doet.
Misschien doet hij het wel erg goed en heb je jaren plezier van.
Wat je nu aan het doen bent is stampen als een klein kind die zijn zin niet krijgt. Er is niets mis met een tweedehands fiets. Zelfs de duurste fiets kan allerlei problemen geven.
Geef je man een dikke knuffel en bedankt hem voor je kado en geef de fiets een kans!

Mirjam -

Terecht dat je niet blij bent een elektrische fiets die veel kuren heeft geef je niet cadeau aan je vrouw. Ik weet welke fietsen het zijn en ik ken iemand die in het ziekenhuis is beland doordat de fiets plotseling blokkeerde. Deze zaak is failliet gegaan door de vele aanvragen van reparaties aan de fietsen. Jouw man had zich idd eerst moeten verdiepen en dan vergelijken. Zonde want jij gaat hier niet op fietsen zo zie je maar goedkoop is duurkoop. De reacties hierboven slaan nergens op.

Yrrep -

Jeetje, dat jouw man het zolang met je geeft uitgehouden. Ondankbare bitch. Probeer deze fiets eens en wie weet is ie geweldig
Je hebt sowieso een clikc met deze fiets. Het negatieve aspect. (Als ik jou man was en jij kocht een andere, zou ik deze nemen. Om hard en ver weg te rijden en nooooooit meer terug te komen)

Joris -

Zo he, ben jij even ondankbaar. Je weet nog niet eens of jouw exemplaar ook kuren gaat krijgen en je vindt hem al te min voor je. Doe eens chill.

Reageer ook