fb
Damespraatjes Damespraatjes

Te zwaar en wil je een maagverkleining? Dit zijn de criteria om in aanmerking te komen!

Steeds meer mensen kampen met overgewicht. In de meeste gevallen is dat helemaal niet omdat ze graag te dik willen zijn, het lukt ze simpelweg niet om zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten. Gelukkig zijn er een aantal laatste redmiddelen om mensen met ernstig overgewicht te helpen afvallen, zoals een maagverkleining. Maar wat is dit precies en wanneer kom je hiervoor in aanmerking?

Wat is een maagverkleining?

Een maagverkleining is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen die de maag verkleinen. Verschillende ingrepen die je kunt laten uitvoeren zijn de gastric bypass, mason-gastroplastie, sleeve-gastrectomie, maagband, maagballon of een endobarrier. Dit is afhankelijk van wat jouw arts het beste lijkt. Bij een maagverkleining wordt de omvang van de maag verkleind, waardoor je minder kunt eten en dus afvalt. Heel handig voor mensen die wel ernstig overgewicht hebben, maar niet zelfstandig kunnen afvallen.

Wanneer kom je in aanmerking? 

Aan een maagverkleining zijn (net als alle ingrepen) risico’s verbonden. Zo moet je rekening houden met mogelijke complicaties, zoals trombose, infecties, nabloedingen, lekkage, ademhalingsproblemen en sterfte. Je ziet: het is niet niks. Daarom komt niet iedereen er zomaar voor in aanmerking. Om in aanmerking te komen moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een BMI van 35 of hoger (morbide obesitas).
  • Het is je niet gelukt om met andere (begeleide)afvalmethodes af te vallen.
  • Je hebt een goede algemene gezondheid.
  • Je hebt een grote motivatie om je eet- en leefgedrag aan te passen.
  • Je bent tussen de 18 en 65 jaar oud.

Tot slot moeten ook de artsen akkoord gaan met jouw behandeling. Wanneer je aan de bovenstaande criteria voldoet betekent het dus niet automatisch dat de maagverkleining zal worden uitgevoerd.

Zou jij het willen?

Heb jij overgewicht en zou je graag een maagverkleining willen? Neem dan contact op met je huisarts. Hij of zij kan je er meer over vertellen en weet waarschijnlijk of jij ervoor in aanmerking komt of niet. Op YouTube kan je tegenwoordig ook veel vlogs van mensen die de ingreep eerder ondergingen bekijken. Zo kan je een kijkje in jouw mogelijk nieuwe leven nemen. Heel interessant!

Praat met ons mee over dit onderwerp in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

d.a. -

Ik ben zwaar geshockeerd over de manier waarop hier een gbp wordt aangeprezen. Zeer onwetend, naïef (ik heb bijna vrienden door deze operatie verloren. Ik ken vrouwen die uiteindelijk niet zijn afgevallen en ik ken zeer veel vrouwen die spijt hebben als haren op hun hoofd ivm al die complicaties) en alsof je naar de dokter gaat alsof je vaginale schimmel hebt. Schandalig en ik ga dit ook delen op mijn pagina. Ik ben benieuwd of ik de enige ben die deze mening heeft.

J.I. -

Ik heb overgewicht, was een diabeet type 2. Had een metabolisch reset kuur gevolgd met als resultaat 15 kilo afgevallen. Daarna met vakantie gegaan en de feestdagen doorgekomen met 8 kilo weer eraan. Voor de tweede keer een metabolisch reset kuur begonnen maar niet volledig afgemaakt maar wel overgegaan op een LCHF diet. De combinatie van de metabolisch kuur en de LCHF heeft mij van de diabetes pilletjes doen afkomen. Mijn bloedsuiker is weer binnen de goede normen.. Ik ben er nog niet maar ik kan jullie wel adviseren om een studie te maken ervan (LCHF leven stijl). Google maar DietDoctor Andreas Eenfeldt, professor Tim Noakes, dr Jeff Volek, dr Stephen Phinney en dr Sarah Hallberg. Maagverkleining is niet de oplossing op lange termijn. Veel succes met jullie zoektocht en beslissing.

Reageer ook