fb
Damespraatjes Damespraatjes

Te hoge bloeddruk? Meten is weten

bloeddruk-meten
Niemand blijft voor altijd jong. Maar dat is geen probleem, want wijsheid komt immers met de jaren. Wel wordt het belangrijker om je gezondheid in de gaten te houden. Zo is een hoge bloeddruk een veel voorkomende kwaal wanneer je ouder wordt. Je merkt er zelf vaak niets van, maar een te hoge bloeddruk kan veel schade aanrichten aan alle bloedvaten. Daarom is het een goed idee om regelmatig je bloeddruk te meten.  Dit kan eenvoudig met een doe-het-zelf bloeddrukmeter.

Vroeger kon je het beste naar je huisarts gaan om je bloeddruk te laten meten, of kwam er misschien een wijkverpleegkundige langs. Tegenwoordig zijn er allemaal betrouwbare bloeddrukmeters die bedoeld zijn voor thuisgebruik. Deze kunnen niet alleen een te hoge bloeddruk meten, maar uiteraard ook een te lage bloeddruk. Als je meet dat er sprake is van een afwijking in de druk terwijl dit nog niet bekend is bij de huisarts, kun je dat het beste meteen melden.

Natuurlijk zijn er genoeg leefgewoontes die het risico op een hoge bloeddruk verhogen: roken, ongezond eten, te veel zout eten, te weinig bewegen en te vaak gespannen zijn. Als je deze levensstijl weet te vermijden, slinkt het risico al aanzienlijk.

De Hartstichting raadt dan ook mensen aan die roken, te zwaar zijn, gespannen zijn en/of een hoog cholesterolgehalte hebben om een bloeddruk meter te kopen.  De stichting keurt zelf diverse meters. Zo is bijvoorbeeld de Omron M3 één van de bloeddrukmeters die door de Hartstichting is goedgekeurd. Deze is onder andere te koop bij bloeddrukmetershop.nl, een webshop die gespecialiseerd is in deze meters. Bloeddrukmetershop is één webwinkels die onderdeel is van fonq.nl. Dit webwarenhuis heeft allerlei gespecialiseerde websites, waarvan bloeddrukmetershop er één is. Door bij elke website de juiste mensen te laten werken, wil fonq.nl dezelfde kwaliteit bieden als op haar eigen hoofdwebsite.

omron-bloeddrukmeter
Als het veranderen van levensstijl niet werkt,  kan er altijd nog worden overgestapt op medicijnen om de bloeddruk te verlagen. In de meeste gevallen zal de druk als nog omlaag gaan. Uiteraard is het beter voor je lichaam om geen medicijnen te slikken, dus het heeft altijd de voorkeur om eerst te proberen om gezonder te leven.

Iedereen wil graag zo lang en gezond mogelijk leven. Een te hoge of lage bloeddruk kan daarbij een probleem zijn. Met een goede bloeddrukmeter kun je ervoor zorgen dat je op tijd weet wat er in je lichaam speelt, om op die manier zo wijs mogelijk te worden…

Reageer ook