fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tatoeëerders niet blij met hype van gezichtstattoo’s: “Een filmster komt ermee weg. Jij niet”

Een paar weken geleden heb ik voor de tweede keer de tattoo op mijn rug laten laseren. Het ding liet ik een paar jaar geleden zetten, maar ik was er sinds het krijgen van de kinderen helemaal niet blij meer mee. Gelukkig kon ik terecht in een hele goede kliniek, waar ik de tattoo in ongeveer 6-8 zeer pijnlijke en kostbare sessies van mijn rug laat halen. 

Trendgevoelig

Tatoeages zijn zeer trendgevoelig. Zo zagen we de trend van de tribal op de onderrug (ook wel liefkozend het ‘aarsgewei’ genoemd), lieten vrouwen massaal een infinity teken op hun onderarm zetten en zijn het momenteel de gezichtstattoo’s die het goed doen. Laatst vertelde mijn huidtherapeute (die mijn tattoo weglasert), dat het veel van dat soort tattoo’s zijn waar mensen spijt van krijgen.

Bij mij gebeurt het niet

In een artikel van Telegraaf lees ik dat tattoo artists alles behalve blij zijn met de nieuwe trend waarbij er tattoo’s in het gezicht worden gezet. “Ja, wat bekende sterren doen, wordt veel gekopieerd. En dus ook tatoeages in de nek of in het gezicht. Maar bij mij gebeurt het niet. Een filmster komt ermee weg. Jij niet” vertelt Hans Luttelgeest tegen Telegraaf.

Met viltstift naar buiten

Justin Bieber, Amber Rose, Post Malone en Chris Brown: allemaal hebben ze een tatoeage in het gezicht. Ook tattoo legende Henk Schiffmacher, reageert niet positief op de rage. Hij zegt tegen Telegraaf: “Wij doen geen tatoeages in het gezicht. Ik heb wel eens iemand met een viltstift bewerkt en een uurtje naar buiten gestuurd om te laten zien hoe mensen reageren. Maar dan gaan ze ergens anders heen. Ook bij mensen die verder bijna geen tatoeages hebben. En het moet er liefst ook nog een beetje onnozel uitzien, want dat is ghetto. Heb je ineens een uzi op je wang, terwijl je nog geen pakje pudding kan opentrekken.”

Geen afspraken meer te maken

In de jaren ’80 hadden tattoo shops een ongeschreven regel om niet in het gezicht te werken. Toch lijkt deze regel nu langzaam te vervagen, vooral door de enorme groei aan tatoeëerders, die soms op feestjes of bij men thuis aan de slag gaat. “Dus zijn er geen afspraken meer te maken” stelt Schiffmacher.

Wat vind jij?

Hoe denk jij over tattoo’s in het gezicht? Is dat ieders eigen keuze of zouden tattoo shops hun klanten in bescherming moeten nemen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

bron: Telegraaf

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook