fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tanja zoende met haar 10 jaar jongere tuinman en is bang dat haar man erachter komt

Haar vriendinnen vonden het hilarisch toen Tanja (42) vertelde dat ze met haar tuinman had gezoend. En aanvankelijk kon zij er zelf ook om lachen, was ze zelfs een beetje trots. “Mijn hovenier is 32 jaar, tien jaar jonger dan ik. Ik voelde me gevleid.” Voor Tanja was het duidelijk: het bleef bij die ene zoen. Daar denkt tuinman Antoine heel anders over.

Tanja woont in het zuiden van het land en kijkt elk jaar weer uit naar het carnavalsfeest. Elk jaar probeert ze een bijzondere outfit te bedenken. Vorig jaar ging ze verkleed als muurbloempje. Weken had ze gewerkt aan het pak. Voor om haar middel had ze een riem van mini-gietertjes gemaakt, op haar hoofd een bloem. “Toen ik met mijn outfit bezig was, maakte Antoine mijn tuin bladvrij. Eens in de vier weken komt hij op vrijdagmiddag.” De tuinman ziet er smakelijk uit, vertelt Tanja. Hij is gespierd, lang en heeft een stralende glimlach. En hij is jong. Het viel haar op dat hij steeds vaker aan haar zat. Legde even zijn hand op haar arm als hij iets vertelde, keek haar net even te lang aan.

Verkleed als watje

“Ik besteedde er verder niet teveel aandacht aan. Ik ben gelukkig getrouwd met Harald en niet uit op een avontuurtje. Bovendien dacht ik: ik zie beren op de weg, het is helemaal niet zo.”

Nou, niet dus. Als ze met haar vriendinnen carnaval viert, komt ze Antoine tegen. Hij is verkleed als watje. Hij biedt haar een biertje aan en ze storten zich in de polonaise. Die avond wijkt hij geen moment van haar zijde. Ze hebben veel plezier samen en hij kan het ook goed vinden met haar vriendinnen. Aan het eind van de avond puft Tanja even uit en leunt tegen de muur. “Antoine kwam aanlopen en ging voor me staan. Hij pakte me bij mijn kin en kuste me. Het was heerlijk. Zijn mond was zoet en zacht. Ik was behoorlijk aangeschoten en het duurde even voordat ik in de gaten had wat er gebeurde. Ik duwde hem van me af, zei dat we dit niet moesten doen.” Antoine dacht daar anders over.

Accepteert geen nee

Toen hij de vrijdag erna aanbelde, keek hij haar verwachtingsvol aan. “Ik heb hem gelijk duidelijk gemaakt dat het een eenmalige kus was. Ik heb het idee dat hij het niet gelooft. Hij wil nu steeds binnenkomen en zit nog meer aan me dan voorheen. Ik ben als de dood dat Harald erachter komt.” Om de haverklap klopt hij op de keukendeur en wil hij naar binnen. “Ik houd het een beetje af, zeg dat ik aan het werk ben of dat ik een telefoontje moet plegen, maar hij geeft niet op. Ik wil niet heel bot doen want ik ben zo bang dat hij het Harald gaat vertellen. En als hij dat doet, ben ik de pineut. Mijn man trekt dat echt niet. Ik heb echt zo’n spijt dat ik hem heb terug gezoend en ben zo ontzettend blij dat het bij die kus is gebleven.”

Wat zou jij doen als je in Tanja’s schoenen stond? Het toch maar opbiechten aan je man? Of proberen zoveel mogelijk die jongere tuinman van je af te houden? Laat het ons weten!

Joanne: Mijn vader wil niet mantelzorgen voor mijn moeder

vader wil niet mantelzorgen

Als Joanne in de drukste periode van haar leven zit, wordt haar 75-jarige moeder ziek. Hoewel er professionele hulp wordt geboden, is er ook veel mantelzorg nodig. De vader van Joanne is thuis en kerngezond, maar weigert zijn vrouw te helpen. “Hallo, ik heb toch ook een leven?” vindt hij. Verder lezen

3 reacties

Jeanette -

What happened during carnaval, stays with carnaval… 😜

Rieneke -

Je eigen gevoel hier in volgen.
Als je beslis ik zeg het niet en hij blijft komen dan blijft je schuldgevoel en angst.
Probeer dus met eeb smoes van hem af te komen en zeg tegen je partner dat je het niet prettig vindt dat hij jullie tuinman is. Teveel stoort als je aan het werk bent en graag jou even aanraakt.
Beste is natuurlijk gewoon de waarheid te vertellen want anders blujft dit knagen en blijf je schuldgevoel houden.

Joris -

“Bovendien dacht ik: ik zie beren op de weg, het is helemaal niet zo”. Wat betekent beren op de weg zien in het zuiden? In deze context kan ik dit gezegde niet echt plaatsen.

Beter zelf bekennen dan afwachten of je man erachter komt, me dunkt.

Reageer ook