fb

Zonder tuinman je tuin een frisse make-over geven? Zo doe je dat!

Droom jij ook regelmatig over het hebben van een tuinman? Ik absoluut. Helaas is het hebben van een tuinman niet goedkoop en zeker niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kan je ook zonder tuinman je tuin een frisse make-over geven, zonder dat dit je bakken met geld kost. Lees snel mee hoe! 

Zonder tuinman je tuin een frisse make-over geven? Zo doe je dat! 

1. Opruimen en schoonmaken

Maak korte metten met losse blaadjes, zwerfafval en troep wat zich nog in de tuin bevindt. Zijn je tuintegels vies? Huur, leen of koop een hoge drukspuit. Je zal zien: zelfs als je naast schoonmaken helemaal niks zou doen aan je tuin, ziet het er nog steeds heel veel beter uit!

2. Snoeien, snoeien en nog eens snoeien

Pak een grote snoeischaar en werk je heggetje keurig bij. Een wild-gegroeide heg ziet er rommelig uit en laat je tuin kleiner lijken dan hij werkelijk is. Heb je helemaal geen heg om te snoeien, maar zou je wel graag een mooie afscheiding willen maken? Bekijk dan eens deze handige video tutorial over hoe je een klimop afscheding kunt maken.

3. Onderhoud aan je tuinmeubelen

Tegenwoordig bestaan er veel onderhoudsvrije tuinmeubelen, maar een houten tuinset zal je toch echt jaarlijks in de lak moeten zetten als je hem mooi wilt houden. Vooral als hij het hele jaar buiten staat. Het kost je een paar uur, maar dan heb je ook wel wat! Wil je dat de meubels langer mooi blijven, maar heb je geen schuur om ze in te bewaren? Dan kan je ook voor een afdekhoes voor tuinmeubelen kiezen.

4. Blaas je plantenbakken nieuw leven in

Heb jij ook prachtige plantenbakken, gevuld met dode planten? Het lukt mij eerlijk gezegd maar niet om mijn planten langer dan een paar maanden in leven te houden. Jammer, want dode planten doen je tuin geen goed. Weg ermee dus! Koop een paar prachtige tuinplanten en breng je tuin weer tot leven. Benieuwd hoe je een hortensia plant? Bekijk dan deze handige intructievideo.

5. Kies voor gezellige tuinverlichting

Alles schoon, gesnoeid en vrolijk beplant? Geef je tuin dan een finishing touch door overal vrolijke lampjes op te hangen en/of neer te zetten. Zo heeft je tuin ’s avonds direct een super romantische en verzorgde uitstraling.

Ben je helemaal geinspireerd om hard aan de slag te gaan in de tuin? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Tuincentrum.nl.

1 reactie

Jhoke -

Haal niet alle ‘rommel’ weg. Zaaddozen van planten zijn voer voor vogels. Onder de blaadjes zoekt de merel zijn voer. Zwerfafval haal je natuurlijk weg, maar gewoon tuinafval vormt een schuilplek voor nuttige dieren zoals egels en padden.

Reageer ook