Tagliatelle met een asperge roomsaus en gerookte hamreepjes

Yes! Het aspergeseizoen is in volle gang en we zijn dan ook blij om weer wat heerlijke recepten met asperges met jullie te delen. Dit jaar staan er een quiche met witte asperges en een pasta met witte asperges op het Damespraatjes asperges-menu. Het water loopt ons nu al in de mond. Hier het zalige recept voor de pasta!

Ingrediënten (4 personen) 

500 gram witte asperges
1 rode paprika (in dunne reepjes)
1 broccoli (in roosjes)
300 gram gerookte hamreepjes
320 gram tagliatelle (ongekookt)
2 zakjes MAGGI Saus voor Asperges
50 gram pijnboompitten (geroosterd)

Maggi asperges 2

Bereiden

1. Bereid de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking

2. Schil de asperges. 

3. Snijd de asperges in 4 gelijke stukken en kook deze in 8 minuten beetgaar. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Zet de asperges en broccoli opzij.

4. Bak de de hamreepjes en paprika in 3 minuten beetgaar.

5. Bereid de MAGGI Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een sauspan.

6. Giet de tagliatelle af en verdeel over 4 borden. Schep hier de aspergesaus overheen en vervolgens de groenten en de hamreepjes. Garneer met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Maggi asperges 3

Kijk hier voor nog meer lekkere recepten met asperges


Reageer ook