Quiche met witte asperges

Yes! Het aspergeseizoen is in volle gang en we zijn dan ook blij om weer wat heerlijke recepten met asperges met jullie te delen. Dit jaar staan er een quiche met witte asperges en een pasta met witte asperges op het Damespraatjes asperges-menu. Het water loopt ons nu al in de mond. Hier het zalige recept voor de quiche!

Ingrediënten (4 personen)

500 gram witte asperges
300 gram kalkoenreepjes
6 plakken bladerdeeg
1 courgette (in blokjes gesneden)
1 prei (in ringetjes gesneden)
1 ui (gesnipperd)
3 grote eieren
1 teen knoflook (geperst)
1 zakje MAGGI Saus voor Asperges
1 takje verse dille
Olijfolie

Maggi asperges 5

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.

2. Vet een taart- of quichevorm in met olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg.

3. Schil de asperges

4. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, courgette, knoflook, prei en de kalkoenreepjes in 3 minuten op hoog vuur. Kook ondertussen de asperges in 5 minuten licht-gaar.

5. Bereid de MAGGI Saus voor Asperges volgens de aanwijzing op de verpakking en klop hier de eieren doorheen.

6. Neem de bakvorm en giet hier de groenten in. Giet hier het saus-eiermengsel overheen. Leg de asperges over de taart en vouw het overtollige bladerdeeg naar binnen, zodat het de quiche iets overlapt.

7. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar. Strooi bij het opdienen wat verse dille over de quiche.

Eet smakelijk!


1 reactie

Bianca -

Hmmm… maar dan met zelfgemaakte aspergesaus!!

Reageer ook