fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze superslimme hond kan mensen reanimeren

Lusy Imbergerova (33) uit Italië en haar hond Deril lieten tijdens de wereldkampioenschappen hondentraining 2016 in Moskou zien hoe een hond een mens kan reanimeren. Te mooi om waar te zijn?

Een hond kan geen ademhaling controleren

De act (die je hieronder in het filmpje kunt zien) is geweldig, maar je kunt je afvragen in hoeverre honden dit echt kunnen. In het AD van gisteren reageerde Sanne Stadler van de Hartstichting op het filmpje. “Wij zien dit een hond nog niet doen. Reanimeren is in feite helemaal niet moeilijk, het is een vaardigheid die je snel onder de knie hebt. Toch verwachten wij niet dat een hond de mens kan vervangen. Een hond kan geen ademhaling controleren. Ook is het belangrijk dat tijdens borstcompressies de borstkas 5 à 6 centimeter wordt ingedrukt, en dat in een regelmatig tempo. Een hond kan dat zeer waarschijnlijk niet”, aldus Sanne Stadler van de Hartstichting.

Lees ook: Loca, het mopshondje dat niet kan rennen

Ik geloof er geen flikker van

Hondenexpert Martin Gaus kwam in het AD ook nog even aan het woord: “De door de Italiaanse getoonde ‘reanimatie’ is niets meer of minder dan ‘een kunstje. Ik geloof er werkelijk geen flikker van dat een hond dit kan. Ze heeft het dier dit geleerd als een soort spelletje. Een hond kan natuurlijk nooit beademen, omdat daarbij de neus van een slachtoffer moet worden dichtgeknepen.”

Mooie droom

Toch zou het mooi zijn als dit honden ooit zou kunnen worden aangeleerd. Maar voorlopig lijkt dit niet realistisch te zijn. Maar het filmpje van Lusy en haar hond Deril blijft prachtig. Het laat in ieder geval zien hoe mooie de samenwerking tussen mens en dier kan zijn.

Lees ook: 3 tips voor het hele gezin om lekkerder te slapen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook