fb
Damespraatjes Damespraatjes

Super trendy op de terrasjes: Aperol Spritz

Aperol-Spritz
Aperol Spritz is een combinatie van Aperol, prosecco en bruisend mineraalwater. Met zijn frisse oranje gloed, zijn bitterzoete smaak en zijn lage alcoholgehalte roept dit drankje Italiaanse taferelen voor de geest. Mooi weer, volle terrassen, vrolijke mensen, het werk zit erop. Met de vijf in de klok is het tijd voor ontspanning, tijd voor Aperol.

Authentiek Italiaans
Aperol is een creatie van de Venetiaanse gebroeders Barbieri. In 1919 introduceerden zij hun vinding, een verrassend lichte likeur met een alcoholpercentage van slechts 11%, op de beroemde Internationale Beurs van Padua. Sindsdien heeft Aperol heel Italië veroverd. Eind jaren tachtig volgde de lancering van Aperol Spritz. Behalve de Italianen ontdekten ook de Oostenrijkers, de Zwitsers, de Duitsers en de Belgen het genot van deze verfrissende en eenvoudig te mixen zomerdrank. Inmiddels is Aperol al drie jaar op rij het snelst groeiende spirits merk ter wereld.

Hoe?
Een glas Aperol Spritz is een prettig begin van een lange, mooie avond zoals we die ook in Nederland steeds vaker buiten, met vrienden, doorbrengen – op een terras, in de tuin of op het balkon. Mixen is een fluitje van een cent. Doe een paar ijsblokjes in een wijnglas en schenk er drie delen prosecco, twee delen Aperol en een scheut mineraalwater bij. Ook lekker om er een schijfje sinaasappel bij te doen.

Over Aperol
Aperol is een distillaat op basis van kruiden, gentiaan en sinaasappel. Aan deze geraffineerde samenstelling ontleent het drankje zijn opvallend frisse, bitterzoete smaak en zijn levendige, oranje gloed. Het geheim van deze razend populaire, mediterrane terrasdrank schuilt in het originele recept dat al sinds 1919 in ere wordt gehouden.

1 reactie

Leni Petersen -

Mijn favoriet drink in de zomer,mijn schoonzoon doet er tonic in ipv mineraalwater

Reageer ook