fb
Damespraatjes Damespraatjes

Super leuke zomervakantie-tip voor je kind: een Filmkamp

Nog een paar maandjes en dan is het zomervakantie. Heerlijk! Het lijkt nog ver weg, maar je knippert een paar keer met je ogen en het is zover.  Veel vaders en moeders zijn in de vakantie maar een weekje of twee a drie vrij en die weken zijn vaak goed ingevuld voor de kinderen, maar de kinderen zijn veel langer vrij. En wat dan?

Voor veel ouders is dat best een probleem. Hoe houd je ze bezig, zonder dat ze wekenlang filmpjes en series kijken of aan het gamen zijn. Een zomerkamp kan dan super leuk en leerzaam zijn. Al eerder schreven we over de super leuke kampen van Vinea. Maar nu kwamen we iets (voor ons) heel nieuws tegen, namelijk een Filmkamp.

Filmkamp

Filmkamp is voor kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het weekprogramma bestaat uit verschillende activiteiten, van het bedenken van een script tot de montage. Dit doen zij met behulp van professionele apparatuur en programma’s zoals storyboards, green screens, camera- en geluidstechnieken en stopmotion animatie.

filmkamp-camera-ploeg

Oscaruitreiking

Ter afsluiting van de week worden twee premières georganiseerd, één voor de kinderen en één voor de ouders. Tijdens de premières worden in verschillende categorieën Oscars uitgereikt, waaronder het Beste Script, de Beste Special Effects, het Beste Camerawerk en de Beste Montage.

Uitstapjes

Naast het vaste programma worden er verschillende uitstapjes georganiseerd zoals een dagje naar de Efteling of een surfmiddag aan het strand. Ook worden er verschillende masterclasses gegeven, zoals de masterclass drone, acteren, verhaal opbouw en het maken van een nieuwsitem.

filmkamp-editing

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij Filmkamp hoog in het vaandel, zodat de individuele talenten van kinderen optimaal worden benut. Daarom is het kamp nooit groter dan 40 kinderen met gemiddeld één begeleider per vier kinderen. Alle begeleiders hebben een achtergrond in de filmwereld, zoals studenten aan de Filmacademie, starters in de film– en tv branche of jongeren die in de media werken. Daarnaast hebben alle begeleiders ervaring met het werken met kinderen.

Filmpje

Wil je meer informatie over Filmkamp, kijk dan hier.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook