fb
Damespraatjes Damespraatjes

Strandgangers vinden burkini op het strand prima

Een jaartje of negen geleden kwam ik in Thailand voor het eerst iemand tegen met een burkini aan. Ik vond het geweldig. Ik kom veel in zwembaden en daar zijn maar weinig moslima’s. Voor mijn gevoel kon deze vrouw in Thailand eindelijk van het zwembad en de zee genieten, ook al was het bedekt. Een super goede oplossing dus die burkini. 

Terecht veel angst in Frankrijk 

In Frankrijk is het momenteel verboden om een burkini op het strand te dragen. De angst zit er daar flink in na de aanslagen in Parijs en nog niet zo lang geleden in Nice. Heel terecht en begrijpelijk dat er angst is. Maar wat mij betreft een slechte maatregel om de burkini te verbieden. Nee, ik ben niet voor vrouwenonderdrukking en ook niet voor aanslagen die door de IS worden gepleegd. Maar ik ben er helemaal niet voor om deze moslima’s hun pleziertjes zoals het zwembad en het strand af te pakken. Zo maken wij als westerlingen het leven van deze vrouwen nog beperkter en daar ben ik zwaar op tegen.

Was het maar zo simpel

Ik ben er wel voor om vrouwen vrij te laten zijn. Een burka of een burkini kunnen uitingen van onderdrukking zijn en daar ben ik dus tegen. Maar denk je nu ook maar één moment dat het verbieden van een burkini de ongelijkheid in de moslimwereld oplost? Was het maar zo simpel. Nu straft Frankrijk die vrouwen, die het mogelijk toch al zo zwaar hebben. Zij kunnen niet lekker bijkomen op het strand en dat raakt mij.

De burka en de burkini bestonden ook al lang voordat de IS aanslagen ging plegen. We moeten dan ook zeker niet denken dat het verbieden van de burkini tot minder terrorisme leidt. Wie dat denkt ziet het leven wel heel simpel. Gun iedereen zijn pleziertjes en zeker deze vrouwen.

Onderzoekje PowNed

Uit een kleine rondgang van Powned langs de Nederlandse stranden blijkt dat veel strandgangers er net zo over denken. Gelukkig maar, dat geeft aan dat Nederlandse bevolking nog steeds dat tolerante volkje is waar ik zo trots op ben.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook