fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stoppen met roken? Probeer een e- sigaret

Waar vroeger roken ontzettend gewoon was en de sigaretten bij verjaardagen klaarstonden op tafel, is roken de laatste decennia steeds minder populair geworden. Het roken blijkt veel schadelijker voor de gezondheid te zijn dan vroeger werd gedacht. Daarom willen steeds meer mensen stoppen met roken. Dit klinkt helaas veel makkelijker dan het daadwerkelijk is. In een sigaret zit de verslavende stof nicotine. Hier raakt iemand echt aan verslaafd, daarnaast is roken een gewoonte en zijn mensen deze handeling zo gewend dat het lastig is om ermee te stoppen. Tegenwoordig is de e-sigaret een prettig hulpmiddel om definitief van het roken af te komen.

Geen giftige stoffen
Het grootste deel van de giftige chemicaliën die je in tabak vindt, zijn niet aanwezig in de damp van de e-sigaret. Een recent rapport van Public Health England stelt dat de e-sigaret maar liefst 95% minder schadelijk is dan inhaleren van tabak.

De meeste voordelen van de e-sigaret in vergelijking met tabak, zijn minder kortademigheid, minder hoesten, minder spuwen en slijm en minder keelpijn. Deze voordelen voor de gezondheid worden toegekend aan het overschaken van tabak naar e-sigaretten. Ook kom je minder in lichaamsgewicht aan, als je gestopt bent met roken en ben je in staat om meer aan lichaamsbeweging te doen. Andere ontwenningsverschijnselen die vaak voorkomen bij het plotsklaps stoppen met roken zijn depressies, slapeloosheid en onrust. Deze verschijnselen komen veel minder vaak voor bij e-sigaretten.

Hoe werk de e-sigaret?
De e-sigaret oftewel de elektronische sigaret is een elektrisch apparaat dat werkt met een accu of batterijen. In de e-sigaret wordt een vloeistof (liquid) gedaan en door het apparaat vervolgens aan te zetten, ofwel door gewoon weg te zuigen aan de zuigkant of door op het knopje te drukken, zal deze de liquid verwarmen en kan de damp kan worden.

Soorten liquids
Er zijn voor de e-sigaret vele verschillende liquids verkrijgbaar in maar liefst 300 verschillende smaken in verschillende aromatische geuren. Daarnaast zijn er vloeistoffen beschikbaar met nicotine te krijgen. Het mooie aan de vloeistoffen met nicotine is dat kunt kiezen voor een kleine hoeveelheid nicotine. Dit zorgt ervoor dat de roker kan beginnen met een e-sigaret met een wat hoger nicotinegehalte en dit vervolgens langzaam afbouwt naar een e-sigaret zonder nicotine. Op deze manier verdwijnt de behoefte aan nicotine langzaam en zal het volledig afkicken makkelijker gaan dan het zogenaamde cold turkey afkicken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook