fb
Damespraatjes Damespraatjes

Klaar met je baas? Start je eigen business! Hoe wordt dat een succes?

Regelmatig hoor ik van vriendinnen dat ze jaloers zijn op mijn werksituatie. Al jaren run ik samen met mijn moeder het geweldige (al zeg ik het zelf, haha!) Damespraatjes. Ik heb heel veel vrijheid, werk zo veel uren als ik zelf wil en kan mijn leven vormgeven rond mijn kinderen. Klinkt als een droom toch? Zeker! Ondernemen heeft veel voordelen. Daar staat natuurlijk tegenover dat wij een stuk minder zekerheden dan werknemers hebben. En dat is niet voor iedereen weggelegd! Ondernemen is hard werken en risico’s durven nemen. Als je dat aandurft is de sky the limit. Klaar met je baas? Start je eigen business! Wij vertellen je graag hoe je dat tot een succes kunt maken. 

Werk vanuit plezier

Als ondernemer moet je hard werken en maak je vaak (zeker in het begin) meer uren dan je gewend was bij je oude baan. Het is daarom heel belangrijk dat je jouw bedrijf vormgeeft op een manier die bij jou past. Leg écht contact met je klanten, organiseer een fijne borrel en neem klussen aan/verkoop producten waar jij graag elke dag mee bezig bent. Door plezier uit te stralen heb je niet alleen zelf meer vreugde in je werk, je straalt het ook uit naar je klanten. Laat die positieve vibes voor je werken!

Kracht van online marketing

Of je nou een kledingwinkel opent, een adviesbureau opzet of online speelgoed gaat verkopen; ken de kracht van online marketing. Veel ondernemers laten een website bouwen en/of openen een fysieke locatie. “Zo, laat de klanten maar komen.” Helaas weten potentiële klanten je dan vaak helemaal nog niet te vinden. Door aan online marketing te doen, zoals het draaien van Google Ads en het gebruik van social media, kun je jouw klanten naar je toetrekken. Ben jij goed in je vak, maar heb je geen kaas gegeten van conversieoptimalisatie, zoekmachine optimalisatie en social media strategieën? Overweeg dan om een online marketing bureau in te schakelen. Wij werken al jaren samen met Interactive Monkey. Zeker het overwegen waard als jij je bedrijf ook wilt laten groeien.

Gebruik je netwerk

Naast dat je gebruik kunt maken van de kracht van online marketing, is het zeker slim om ook in je eigen netwerk kenbaar te maken waar je mee bezig bent. En niet alleen voor het aantrekken van nieuwe klanten! Binnen je netwerk vind je vaak mensen die met je mee kunnen denken, je website nog eens na kunnen lezen, goede tips hebben en/of je op gang kunnen helpen. Geef aan dat je openstaat voor alle eerlijke en goedbedoelde adviezen. Honderd ogen zien immers meer dan twee!

Lange adem

We zeiden het al: ondernemen is niet makkelijk en het is zeker niet de eenvoudigste uitweg als jij je baas zat bent. Ondernemen vergt veel vallen en opstaan, werken wanneer andere mensen vrij zijn, verantwoordelijkheid nemen, ’s nachts wakker liggen en jezelf afvragen of je het financieel wel gaat redden. Weet jij door te zetten én zit het ook allemaal een beetje mee? Dan kom je er wel. Ondernemen is een marathon, geen sprint.

Ben jij recentelijk voor jezelf begonnen? Waar loop jij tegenaan? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Jenny Ueberberg via Unsplash

Reageer ook