fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stadverhalengids over Istanbul van Guido Snel

Istanbul is een wereldstad, hip, hot & happening en doordat er dagelijks meerdere vluchten vanuit Nederland die kant op vliegen, ook heel bereikbaar. In een paar uur tijd sta je in een compleet andere wereld. Door de unieke ligging van de stad in zowel Azië als in Europa, vind je overal verschillende culturele invloeden terug. Al eerder besteedde we hier aandacht aan op Damespraatjes. Vorige week kregen we een erg mooi boek over Istanbul binnen en dit wilden we jullie zeker niet onthouden.

Guido Snel, schrijver en docent aan de Universiteit van Amsterdam, vertrok in 2012 met zijn vrouw Nurnaz en nog jonge zoon Batuhan voor een jaar naar Istanbul vanwege Nurnaz werk. Hij had alle tijd om zich als buitenstaander te wijden aan een zeer grondige verkenning. Deze begon bij zijn huis en de buurt waar hij woonde, en strekte zich langzaam uit tot aan de randen van de onmetelijke, in ras tempo groeiende stad met 17 miljoen inwoners. Op zijn omzwervingen vertelt Snel verhalen van de stad van vroeger en nu: over zwervers en miljonairs, schrijvers en kunstenaars, Istanbulminnaars en Istanbulhaters. Op zoek naar het ware gezicht van de mooiste stad ter wereld. Naar Istanbul is zowel stadsgids als literaire autobiografie.

Een echte aanrader voor wie niet alleen de gebaande paden van Istanbul wil bewandelen. We raden je aan om het boek te lezen voordat je richting Istanbul vertrekt of tijdens je vliegreis. Neem echt de tijd voor de prachtige en indringende verhalen. Eenmaal in Istanbul kom je er vermoedelijk niet meer toe om je echt in dit boek onder te dompelen.

Over de auteur

Guido Snel debuteerde met Op drift, in 2004 gevolgd door de roman De dichter en de dief. Samen met Nurnaz Deniz publiceerde hij de roman Ayla en Hugo, Een liefde in Amsterdam (2011). Na zijn roman Mr. Lugasi’s Butler (2008) is Naar Istanbul zijn tweede boek bij De Arbeiderspers.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook