fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sneller afvallen in de zomer? Zet noten en gedroogd fruit op het menu!

In de winter is het makkelijker die paar kilootjes extra aan mijn lijf te negeren. Een vestje of een fijne warme comfortabele trui bedekken die rolletjes die zich gedurende de zomermaanden niet lieten zien. Als de lente in de lucht hangt, neem ik met mijn pijn in mijn hart afscheid van een aantal voedingsmiddelen. Chocolaatjes, koekjes en drop zwaai ik snikkend uit en vervang ik voor gezond eten zoals groenten. Laatst las ik dat gedroogd fruit en noten goed zijn als je wilt afvallen. Dat treft; ik ben er dol op!

Veel van mijn vriendinnen hebben een haat-liefdeverhouding met noten en gedroogd fruit maar die van mij is louter liefde. Mijn liefsten denken dat het ware caloriebommen zijn, maar dat is niet zo. Dus regelmatig bestel ik online bijvoorbeeld bij Bas Boer Noten een lading noten en wacht ik smachtend tot het mannetje van de pakketdienst voor mijn deur stopt. Ik bestel niet alleen noten, maar ook gedroogd fruit dat ik meeneem als ik ga fietsen. Heb ik van Sandra, zij nam vorig jaar tijdens een van onze tochtjes gedroogde mango mee en dat was heerlijk.

Die zoete, maar niet te, bite van het gedroogde fruit daar was ik even aan toe en gaf me weer een boost om verder te trappen. Sindsdien heb ik altijd wat gedroogde mango, appeltjes of abrikozen in het achterzakje van mijn fietsshirt voor als ik onderweg trek krijg.

Rozijnen en havermout

Ander gedroogd fruit dat ik bijna dagelijks eet, zijn rozijnen.  Elke ochtend doe ik een klein handje door mijn havermout, gesneden appeltje erbij en ik heb een  heerlijk ontbijt. Of het aan de combinatie van het gedroogde fruit, appel en havermout ligt, weet ik niet, maar ik heb gedurende ochtend geen trek in eten, wat prima is als ik wat kilootjes wil lozen. Bovendien is havermout een prima start van de dag, boordevol vezels en vitaminen.

Gedroogde mmmmmango…

Wie nu denkt dat gedroogde vruchten niet passen in een uitgebalanceerd dieet heeft het mis. De gedroogde vruchten zorgen voor energie en zijn een gezond tussendoortje. Beter dan mierzoete sportdrankjes die zijn volgestopt met suiker en andere stoffen die weinig voor je lijf doen. Sowieso mijd ik sportdrankjes, ik heb altijd een bidon met gewoon kraanwater bij me. Een prima dorstlesser zonder calorieën!

Het is heerlijk om lekker buiten te sporten en gezond eten te combineren. Ik fiets lekker, neem regelmatig een duik in het zwembad en ga met mijn jongens het bos in. En voor ik er erg in heb vliegen de kilootjes er ongemerkt vanaf. Heerlijk! Ik ben klaar voor de zomer!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook