fb
Damespraatjes Damespraatjes

Snel van je uitgroei af tussen kleurbehandelingen door? Probeer een haarmascara!

De eerste grijze haar die ik op mijn hoofd ontwaarde bezorgde mij een torenhoge hartslag. Ik was nog maar in de twintig en dat voorspelde dus weinig goeds. Gelukkig is er van alles aan te doen: van het verven van al je haar, tot het bijwerken van je uitgroei met haarmascara. Wat mij betreft de uitvinding van de eeuw!

Mijn vader was al jong grijs, mijn oma ken ik niet anders dan met lang, zilverwit haar. Niet zo gek dat een aantal van mijn bruine haren al op jonge leeftijd grijs kleurden. Van alle ongemakken van het ouder worden, vind ik dit de minst erge. Met simpele middelen is er van alles aan te doen. Uiteraard verf ik mijn haar al tijden. Wilde ik jaren terug nog wel eens kiezen voor afwijkende kleuren, tegenwoordig verf ik het gewoon in mijn eigen, bruine kleur. Daar is niks mee. Maar hoe kun je nou eenvoudig die uitgroei verven?

Haarmascara

Want het lijkt wel of die uitgroei steeds sneller terugkomt. Precies bovenop mijn hoofd, bij de scheiding. En die plukjes bij mijn slapen die glinsteren als eerste mijn hoofd af. Toen ik laatst in de drogisterij op mijn gemakkie keek wat er allemaal weer te koop was, viel mijn oog op haarmascara. Haarmascara? Ik moest het even op me in laten werken, maar al snel zag ik de voordelen ervan. Ik verdiepte me in haarmascara-achtige producten en kwam tot de ontdekking dat er al verschillende producten te koop zijn.

In een roller en een potje

Wat is haarmascara? Haarmascara is verkrijgbaar met een kwastje (net als mascara voor je wimpers), maar is ook te koop in een potje of een doosje.  Dan heeft het weer meer weg van oogschaduw. Haarmascara is perfect te gebruiken om grijze haren te camoufleren tussen de verfbeurten door. Nu mijn grijze haren steeds sneller terug lijken te komen, of zich vermeerderen, zou ik vaker moeten verven. Ik ben daarmee een beetje voorzichtig omdat ik denk dat te vaak verven mijn haar geen goed doet. Maar als een grijze duif door het leven gaan wil ik niet.

Loop gerust door de regen

Met haarmascara kun je heel snel die glinsterende haren wegtoveren. Met de borstel gaat het niet anders dan met je ogen opmaken; met het borsteltje ga je over je de grijze haren en haal je er een kam doorheen om de mascara te blenden. Doe dit op droog haar, dan werkt het het beste. De kleur blijft goed totdat je haar weer gaat wassen. Je kunt met een gerust hart door de regen lopen, of hardlopen en zweten: de kleur blijft goed.

Uitgroei wegstempelen

Handig vind ik ook de potjes van Imperio. In het compacte potje zit aan de onderkant een sponsje verstopt en als je aan de bovenkant het klepje opendoet, dan zie je de mascara, dat lijkt op oogschaduw, en een spiegeltje. Het sponsje druk je op de poeder en je kunt je uitgroei heel eenvoudig ‘wegstempelen’. Je bepaalt zelf hoe diep je de kleur wilt hebben. Het potje past makkelijk in je handtas dus je kunt overal en altijd even je haar bijwerken als dat nodig is. Handig als je even geen tijd hebt om uitgebreid je haar te verven maar wel goed voor de dag wilt komen.

Je begrijpt: ik heb standaard haarmascara in huis om snel mijn grijze haren te camoufleren. Wat mij betreft de uitvinding van de eeuw!

Korting!

Ben je nieuwsgierig geworden naar haarmascara? Probeer het dan met korting. De kortingscode die je in kan vullen is DAMES15.

De 15% korting met dezelfde code is nu overigens ook geldig op de Beauty Bundle

Direct haarmascara bestellen!

2 reacties

Heijra -

Afgeeft bedoel ik daarmee bijv tijdens het slapen op je beddengoed. Ik hoor het graag 😊

Heijra -

Hoihoi,

Ik was benieuwd of de mascara ook afgeeft?

Reageer ook