fb
Damespraatjes Damespraatjes

Snel en voordelig je huis een make-over geven? Wij geven je 5 tips!

Elk jaar in januari begint het te kriebelen. De gezellige decembermaand is achter de rug, de boom de deur uit en een lange, saaie januari-maand ligt in het vooruitzicht. Inmiddels ben ik erachter dat de eerste maand van het nieuwe jaar een goede is om mijn huis een make-over te geven. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Met minimale inspanningen een compleet ander huis: dat klinkt als muziek in mijn oren. Inmiddels weet ik dat dat mogelijk is en dat je door kleine aanpassingen in je interieur een compleet ander huis krijgt. Dit jaar pak ik het iets groter aan en wil ik de wc een make-over geven. Ik wil nieuwe tegels kopen en de muren van een nieuw behangetje voorzien. En eigenlijk wil ik ook een nieuwe PVC vloer in de woonkamer maar misschien moet ik dat plan naar volgend jaar schuiven.

Het vloertje in de wc is iets meer werk, maar voor de rest kan ik met weinig middelen de woonkamer een make-over geven. Zo kun je bijvoorbeeld je planten eens goed onder de loep nemen. Zijn ze nog fris en groen of staan ze te verdrogen in een hoekje? Verzorg je planten en koop zonodig een paar nieuwe. Het frisse groen geeft gelijk een heel andere sfeer in je huis.

Even flink schuiven

Een simpele manier om de boel flink op te schudden, is het schuiven met meubels. Zet je eetkamer eens in de voorkamer en je bank in de achterkamer. Als je een tuin hebt, kun je lekker liggend op de bank naar buiten kijken. Bovendien zit je lekker beschut in de achterkamer. Tafeltjes en kastjes zijn ook makkelijk te verplaatsen en het resultaat kan verbluffend zijn.

Pimp je meubelen

Ben je uitgekeken op dat saaie witte kastje? Je kunt een nieuwe kopen, maar je kunt het ook zelf pimpen. Zoek een leuke kleur verf uit, schuur het kastje op en verven maar. Als je het verft in een kleur die terugkomt in je interieur is het helemaal leuk natuurlijk.

Struin Marktplaats af

Natuurlijk kun je nieuwe meubelen kopen als je een make-over wilt, maar je kunt ook even een kijkje nemen op Marktplaats of een andere tweedehandsspullen-site. Voor een prikkie kun je de leukste tafels, kastjes en stoelen kopen. En het is nog eens duurzaam ook.

Nieuw behangetje

Je woonkamer verandert binnen no-time als je de muren van een nieuw behang voorziet. Momenteel zijn warme kleuren en patronen trending en is de keuze groot in mooi behang. Je kunt er voor kiezen om alle muren te behangen, maar het helpt ook om slechts één muur van een nieuw behangetje te voorzien. Vind je dat teveel gedoe? Schilder dan een muur in een opvallende kleur. Succes verzekerd.

Foto’s aan de muur

Heb je ook zoveel erg leuke foto’s op je telefoon staan? Laat de meest bijzondere afdrukken, eventueel in verschillende formaten en hang ze bij elkaar. Fotolijstjes zijn niet zo heel duur en je zou ook nog eens langs de kringloopwinkel kunnen gaan. Regelmatig liggen daar in de bakken leuke lijstjes voor weinig.

Zo zie je dat het omgooien van je interieur helemaal niet duur hoeft te zijn. Ik heb zin om te beginnen en ben al allerlei plannetjes aan het maken. Dat alleen al is al leuk om te doen!

Heb jij ook leuke ideetjes voor een make-over? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Reageer ook