fb
Damespraatjes Damespraatjes

Slaapproblemen tijdens de overgang? Hier heb je vast nog niet aan gedacht!

Slaapproblemen tijdens de overgang

Slecht slapen en de overgang, in vele gevallen gaat het hand in hand. Slaapproblemen tijdens de overgang, zo’n 40 tot 50 procent van de vrouwen heeft er last van, niet gek dus als jij het ook zo ervaart! De klachten variëren, van het slecht in slaap kunnen vallen tot zweterig wakker worden in bed. Mochten wij nu net een oplossing tegen gekomen zijn voor het laatstgenoemde probleem. Namelijk, een koel matras! We leggen het je uit.

Wie heeft het warmer, de man of de vrouw?

Als je met een man naast je slaapt, heb je waarschijnlijk eerder gehoord over te warme nachten. Mannen hebben namelijk meer spierweefsel, waardoor je het automatisch warmer hebt.  Wanneer je aan het slapen bent, dan wil je lichaam die warmte kwijt. Echter geeft vrijwel geen matras verkoeling, aangezien de materialen geen ruimte geven om de warmte af te voeren. Vrouwen hebben in het algemeen meer vetweefsel, wat warmte juist kan vasthouden. Tel daar factoren als hormonen, gewicht en leeftijd bij op en je komt op zo’n 2 graden verschil in temperatuur!

Voorkom onenigheid in bed met een verkoelend matras

De een kan het dus warmer hebben dan de ander in bed, gelukkig is daar wel een oplossing voor. Vergeet schuim- of latexmatrassen, maar kies voor een pocketvering matras opgevuld met 3D materiaal. Dit materiaal heeft zo’n hoge vocht en luchtdoorlaatbaarheid, dat je lichaam genoeg warmte kwijt kan, er geen warme of natte plekke ontstaan én dat jij rustig kunt doorslapen. Plus, je matras blijft net als jij een stuk frisser, dat is nog lekkerder opstaan.

Is dat dan alles wat je kunt doen?

Een koel matras is het belangrijkste, maar het lost niet alles op. Wanneer je jouw slaapkamer heel warm maakt, kan het niet anders dat je matras ook uiteindelijk warm wordt. Het beste voor je nachtrust is dan ook een slaapkamertemperatuur van 18 graden. Een raampje open voor het doorluchten kan overigens ook geen kwaad. Ten slotte moet je rekening houden met je beddengoed. Een dekbed voor verschillende seizoenen is vaak de oplossing. Daarnaast kun je denken aan een linnen hoeslaken en dekbedovertrek, dit ademt optimaal mee met je matras. Dan hoef je alleen nog maar uit te kijken naar het moment dat je heerlijk in slaap gaat vallen!

Slaapproblemen tijdens de overgang?

Heb of had jij er ook last van? En heb je de gouden tip voor ons? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk en zo kunnen we wellicht ook andere vrouwen helpen :-).

Foto via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook