fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra test een natuurlijk middel ter ondersteuning tijdens de overgang

Als jonge vrouw kon ik soms best verlangen naar de menopauze. Heerlijk leek het me om geen last meer te hebben van een cyclus en de bijbehorende menstruaties. Inmiddels zit ik daadwerkelijk in een eindfase van de overgang en ik moet helemaal op mijn vroegere verlangen terugkomen. Die menopauze kan dan misschien wel een paar voordelen met zich meebrengen; in algemene zin vind ik die hele overgang verschrikkelijk. Vooral het slechte slapen begint mij behoorlijk op te breken. 

Gevolgen van het slechte slapen

Het slechte slapen an sich is natuurlijk niet fijn. Niemand staart ’s nachts voor z’n lol een paar uur naar het plafond. Ook de hevige opvliegers en zweetaanvallen maken het er ’s nachts niet beter op. Maar de gevolgen van het slechte slapen overdag zijn misschien nog wel vervelender. Ik ben veel moe, mijn concentratie is hierdoor slecht en ik krijg er meer eetlust van. ‘Dankzij’ deze toegenomen eetlust ben ik sinds de overgang dus ook een paar kilo aangekomen. Al met al een situatie waar ik dus liever helemaal niet inzit; maar hem helemaal voorkomen kan natuurlijk niet. Vroeg of laat hoort de overgang en uiteindelijk de menopauze er voor elke vrouw bij.

Aanpassingen in dagelijks leven

Zoals ik al schreef bevind ik me momenteel in een eindfase van de overgang. Ik heb in de afgelopen twee jaar dus behoorlijk wat tips verzameld om het dragelijk te houden. Zo drink ik tegenwoordig na de lunch niet meer zo veel koffie, drink ik minder alcohol en gebruik ik een paar uur voor het slapen geen schermen meer. Dit neemt het slechte slapen als gevolg van de overgang niet weg, maar neemt wel heel veel andere slaapverstorende factoren weg.

Natuurlijk middel

Ook gebruik ik het middel MenoElle. Dit voedingssupplement vormt een natuurlijke ondersteuning tijdens de overgang. In Nederland is het middel relatief nieuw, maar in Korea zweren vrouwen er al 400 jaar bij. MenoElle bevat een krachtige mix van drie plantenextracten. Dankzij de positieve ervaringen van de Koreaanse vrouwen, nam het gebruik ervan in de rest van Azië en Amerika  in rap tempo toe. Na de officiële toelating op de Europese markt kwam het middel eerst in Duitsland en daarna ook in Nederland in de winkels.

Beter slapen

Ik was dan ook razend benieuwd naar de werking van MenoElle. Online las ik dat het bij de meeste vrouwen even duurde voordat het echt aansloeg en dat was ook bij mij het geval. Elke ochtend nam ik  trouw twee tabletten bij het ontbijt, maar de eerste paar weken merkte ik er vrij weinig van. Net op het moment waarop ik dacht dat het misschien niks voor mij was, begon ik beter te slapen, nam mijn concentratie toe en zat ik weer veel lekkerder in mijn vel. Na ongeveer een maand voelde ik me voor het eerst in jaren weer een beetje mezelf. En dat voelde heerlijk!

Gezonde leefstijl

Laatst heb ik het ook aan een vriendin van mij aangeraden. Uiteraard wel met het advies om MenoElle in ieder geval zes weken een kans te geven en het te combineren met een gezonde leefstijl. Lekker veel bewegen, vers en onbewerkt eten, niet te veel koffie en alcohol en op tijd naar bed. Zij is pas net begonnen, maar ik weet nu al zeker dat het haar ook gaat helpen.

MenoElle is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos en DA. Ook vind je het via diverse webshops of hun eigen website. De adviesprijs is € 25,95 voor een verpakking van 60 tabletten.

Heb jij momenteel last van de overgang? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Elise kwam op haar dertigste in de overgang

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook