fb
Damespraatjes Damespraatjes

De herfst komt weer in zicht: zo maak je de slaapkamer gezellig

Op dit moment is het nog lekker zomer, maar op 21 september is het officieel weer herfst. As we speak zit ik nog in een zomerjurkje achter mijn computer, maar als het goed is zal het echt niet lang meer duren voordat we weer lange broeken en wollen truien aan mogen. En hoewel ik absoluut nog geniet van het zonnige weer, moet ik ook toegeven dat ik best toeleef naar de herfst. Ik vind het altijd heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een kop thee, slechte romcoms te bingen en vroeg mijn bed in te kruipen. Het is dan ook de hoogste tijd om de slaapkamer gezellig te gaan maken.

Slaapkamer gezellig maken

Dit is wat ik allemaal ga doen!

Nieuw bed

Ons bed is ruim vijf jaar oud en eigenlijk nog niet aan vervanging toe. Waarom we toch voor een nieuw bed gaan? Vooral omdat ons huidige matras niet helemaal naar wens is. Onze boxspring gaat dan naar onze oudste dochter en wij kopen een nieuw bed van duurzame materialen. Bijvoorbeeld een natuurlijk matras van Allnatura. Ik zou graag een boxspring met bekleding van zandkleurig katoen willen; dat past mooi in onze slaapkamer. We hopen dat onze kwaliteit slaap erop vooruit gaat met een beter matras. En ook fijn voor ons kind Sophia dat zij een heerlijk tweepersoons bed krijgt!

Beddengoed

Bij een nieuw bed hoort wat mij betreft ook nieuw beddengoed. Ik ben dol op kraakhelder wit beddengoed, maar mijn man vindt dat erg saai. Hij heeft het liefst beddengoed met gekke printjes. Ik vind dat dan weer meer iets voor de kinderkamer, haha!  Uiteindelijk denk ik dat we voor een middenweg gaan; iets met beige, bruin of zandtinten. Zo heb ik mijn rustige sfeer in de slaapkamer en heeft hij iets wat vooral NIET wit is.

slaapkamer gezellig

Afbeelding Annie Spratt

Zijden bloemen

In onze slaapkamer hebben wij zijden bloemen staan. Ik vind echte bloemen natuurlijk het allermooist, maar ik vind het zo’n gedoe om dat elke keer te vervangen boven. Om deze reden kozen wij boven voor zijden bloemen. Elke paar maanden verwissel ik deze en pas de kleuren aan het seizoen aan. Zomers staat er een bont gekleurde bos, in de herfst ga ik voor iets met bruin en oranje tinten, ’s winters komen de hulsttakken van zolder en in het voorjaar kies ik voor bloemen in pasteltinten. Helemaal gezellig!

Kaarsjes

Door de regen naar huis fietsen, warm douchen en dan helemaal rozig in bed een film kijken. Ik dim de lichten en zet gezellig de kaarsjes aan en drink een kop kruidenthee. Soms wordt een van de meisjes wakker en kruipt nog even bij ons in het grote bed. Er is niks waar ik gelukkiger van word dan dit soort warme momenten samen. Je snapt denk ik wel waarom ik zo uitkijk naar de herfst 😉

Praat met ons mee

Kijk jij ook uit naar de herfst? En maak jij de ook altijd de slaapkamer gezellig? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Spacejoy via Unsplash

Reageer ook