Ook zo’n zin in het weekend? En ben je al plannen aan het maken voor leuke uitstapjes en lekkere dingen om te maken? Dan hebben we een tip voor je: deze lekkere sinaasappeltaart met roomkaas frosting, niet moeilijk maar wel heerlijk.
Voor 1 taart / doorsnee 25 cm
- 100 gram roomboter
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 2 theelepels vanillesuiker
- 3 eieren
- 4 theelepels sinaasappelschil
- 250 ml verse sinaasappelsap (circa 3 sinaasappels)
- 200 gram roomkaas (monchou)
- 3 eetlepels poedersuiker
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de rest goed in met boter. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en eieren tot een glad geheel. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het toe aan het suiker-eimengsel en mix erdoor. Voeg de sinaasappelsap toe en meng goed, meng op het laatste de helft van de sinaasappelschil er goed doorheen. Giet het mengsel in de taartvorm en bak in het midden van de oven circa 45 minuten totdat hij gaar en goudbruin in. Je kunt testen of de taart gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken, deze moet er droog uitkomen anders is de taart nog niet gaar. Laat hem een half uurtje afkoelen. Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de afgekoelde taart met de roomkaas frosting en decoreer met de andere helft van de sinaasappelschil. En nu genieten!