fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schrijfwedstrijd TABOE: de jury gaat de verhalen lezen

Taboe! We noemden het al onze spannendste schrijfwedstrijd tot nu toe. Bij de vele inzendingen die we hebben ontvangen werd geen taboe uit de weg gegaan. Soms op het randje, vaak ook herkenbaar! Het echte lezen van de inzendingen door de jury moet nog beginnen, maar we bekeken de verhalen al even snel. We waren ook benieuwd wie er zoal mee hebben gedaan. Hieronder wat ons het meest opviel en hoe het nu verder gaat.

Een paar leuke feitjes

 • Het merendeel van de auteurs is afkomstig uit Nederland en ongeveer 15 procent uit België. Daarnaast ontvingen we ook verhalen uit landen als Bonaire, Roemenië en Tanzania
 • Voor sommige schrijvers is het hun debuut, maar er deden ook doorgewinterde auteurs mee die schrijfwedstrijden hebben gewonnen of zelfs al één of meerdere boeken op hun naam hebben staan
 • De jongste deelnemer is 18 jaar en de oudste 69
 • Tien procent van de deelnemers is man
 • We ontvingen verhalen van onder andere studenten, kunstenaars, DJ’s, tekstschrijvers, advocaten, leraressen, ontmoedigde schrijvers die weer hoop hebben, personal assistants, huisartsen
 • Een schrijversduo, dat hadden we nog niet eerder. Nu wel. We zijn nieuwsgierig naar hun verhaal, ook of je het kunt merken dat ze samen hebben geschreven
schrijfwedstrijd taboe

De winnaar ontvangt een Bol.com cadeaubon van € 100. Alle genomineerden komen in het e-book Taboe

Een aantal intrigerende titels

We moeten nog aan de verhalen beginnen, maar knap hoe sommige schrijvers je meteen triggeren met de titel. Dat hoeft natuurlijk nog niets te zeggen over de kwaliteit van het verhaal, maar het begint alvast lekker. Hieronder een paar titels die ons onmiddellijk fascineerden.

 • De tuinman snoeit niet meer
 • Afzeggen
 • Hotelgeluk
 • Zo vader zo zoon
 • Samenwonen: een tweede coming-out
 • Cowboylaarzen
 • Eddy

Hoe gaat het verder?

De komende weken zullen voor ons in het teken staan van lezen, beoordelen en overleggen met de juryleden. De verwachting is dat de genomineerde verhalen half, eind januari bekend gemaakt zullen worden. Houd deze pagina in de gaten, want zodra er nieuws is zullen we het hier bekend maken.

De jury bestaat uit acquirerend redacteur Sabrina Verbeek van Uitgeverij De Fontein en Damespraatjes redacteuren Mara Lange-Blikslager en Sandra Blikslager.

De jury kiest de tien blogs uit. Deze worden voorgelegd aan onze lezeressen, die kunnen stemmen op hun favoriete verhaal. De winnaar van de schrijfwedstrijd wint een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 100!

E-BOOK

Alle tien verhalen die door de vakjury genomineerd zijn, worden gepubliceerd in een prachtig e-book. Dit boek wordt uitgegeven door Damespraatjes en zal gratis online te downloaden zijn!

Deze schrijfwedstrijd is ook aangemeld bij Schrijvenonline.org.

17 reacties

Lisette -

Oh, wat slordig dat jullie niks gehoord hebben! Ik denk dat de dames misschien de reacties op de website voor onderlinge discussie bedoelen en niet controleren?
Ik heb wel eind mei al bericht gehad dat ik bij de tien geselecteerde verhalen hoor, dus wat dat betreft kunnen mensen die geen mail ontvangen hebben denk ik hun conclusies trekken, maar ik wacht nu ook vol spanning op de verschijning van het e-book …

C. -

Wauw, nog steeds geen nieuws. Wat een verrassing…

U. -

Ondertussen is dit uiterst belachelijk worden… Het is ronduit onrespectvol dat al deze creatieve deelnemers zolang in het ongewisse worden gehouden. Spijtig.

A. -

Mag ik zeggen dat ik dit ondertussen onbeschaafd vind worden? Alle deelnemers hebben hun uiterste best gedaan om een verhaal in te sturen maar ondertussen zijn de winnaars nog steeds niet bekend. Ik heb tevens nooit een bevestiging ontvangen van mijn ingestuurde verhaal en helaas wordt er ook niet gereageerd op mails. Dikke duim naar beneden voor damespraatjes!

Elka Le Mair -

Hallo,

Vorige week ontving ik een mail met de volgende boodschap: ‘Het heeft allemaal wat langer geduurd dan gedacht, maar begin volgende week maken we eerste tussenstand (15 namen) bekend. Daarna zal de jury de definitieve nominaties doen. We houden jullie op de hoogte en bedankt voor het geduld!’
Begin volgende week is m.i. inmiddels voorbij. Het geduld wordt nu wel heel erg op de proef gesteld. Kan de communicatie niet wat beter?

Groetjes, Elka

Marjolein -

Jammer dat er niks meer gezegd wordt over deze schrijfwedstrijd. De uitslag zou 2 maanden geleden al bekend worden gemaakt. Vertraging kan en is geen probleem, maar het is wel fijn ons dan op de hoogte te houden.

D -

Het is bijna april…heel eerlijk ik vind dit niet zo netjes om na 3 maanden nog geen uitsluitsel te geven. De deelnemers hebben hier waarschijnlijk veel aandacht en energie in gestoken. Zou leuk zijn als jullie knopen door gaan hakken en op jullie beurt het enthousiasme doorpakken! Liefs

Nance -

Vanaf 2 febr wordt er al meerdere malen heel vriendelijk om een update, of ook maar enige reactie van jullie kant gevraagd. Heel logisch omdat er op de site vermeld werd dat de uitslag half of eind jan bekend gemaakt zou worden. Het blijft maar stil. Een kleine update van de stand van zaken is toch niet teveel gevraagd en wel zo netjes, lijkt mij.

jolanda vankippersluis -

Ik wil ook graag weten wat de uitslag is van de schrijfwedstrijd “Taboe.”
Of heb ik iets gemist?

Lieke -

Hoi! Is er inmiddels iets bekend?

Karina -

Apart, hè? Geen enkele reactie …

D -

Idem….ik wacht af in spanning, maaar? Kleine heads up please

Ema Sindelarova -

De spanning stijgt, ook hier! Ik kijk steeds naar de website, check mijn mail, het lijkt wel daten…(:-)

Succes allemaal,
groetjes van Ema

Chris -

Tijd voor een update?
Half / eind januari is al voorbij!

Marjolein -

Elka Le Mair: Same here… Ik dacht dat “Taboe” de titel moest zijn…. dus ook hier direct al minpunten inderdaad 🙁

Elka Le Mair -

Goh, dom van me. Als ik die titels hierboven lees en hoe prikkelend die worden gevonden … ik had zomaar aangenomen dat de titel ‘Taboe’ moest zijn. Alvast 1 min-punt voor mij.

Cyriara -

Hoi,

Ik heb nog geen bevestiging gehad. Hier ook een mail over gestuurd, maar het zou kunnen zijn dat het in de spam is beland. Ik hoop gauw iets van jullie te horen.

Groetjes,
Cyriara

Reageer ook