fb
Damespraatjes Damespraatjes

Damespraatjes organiseert schrijfwedstrijd ‘Taboe’! Schrijf jij met ons mee?

schrijfwedstrijd

Nederland is een land waar relatief veel kan, mag en bespreekbaar is. Toch neemt dit niet weg dat er veel taboes in Nederland heersen. Wat een taboe is, is voor iedereen verschillend en is sterk afhankelijk van de omgeving waar je vandaan komt. Dit maakt het onderwerp ’taboe’ dan ook enorm veelzijdig en waanzinnig uitdagend om over te schrijven. Wij nodigen je uit om aan onze meest spannende schrijfwedstrijd tot nu toe mee te doen: Taboe. Neem ons mee in jouw beleving van het woord en maak kans op prachtige prijzen!  

Meedoen aan de schrijfwedstrijd

Het is een heuse traditie: Damespraatjes organiseert dit jaar voor de vijfde keer een schrijfwedstrijd voor haar lezers en lezeressen. Na Vijf!, Zomer, Lef en Wild staat de wedstrijd dit jaar in het teken van het thema Taboe. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd; het maakt niet uit hoe oud je bent, of je al schrijfervaring hebt en of je in onze doelgroep valt. Plezier in schrijven en affiniteit met het onderwerp taboe zijn eigenlijk de enige eisen!

schrijfwedstrijd

Spelregels

Binnen het thema taboe mag je zelf kiezen waar je over schrijft. Wel geven wij hier de volgende kaders aan:

  • Het verhaal bevat tussen de 1.000 en 1.500 woorden.
  • Het verhaal mag uitdagend, spannend en sexy zijn. Echter nemen wij verhalen die kwetsend of in strijd met de wet zijn niet in behandeling.
  • Het verhaal wordt aangeleverd als Word-bestand en is voorzien van een kleine beschrijving van jezelf (maximaal 75 woorden).
  • Je geeft ons het recht het verhaal te redigeren en te publiceren.
  • Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn.
  • Je levert het vóór 15 december 2020 aan via [email protected] o.v.v. ‘Schrijfwedstrijd Taboe’

Prijzen winnen!

Ook dit jaar kan je door het delen van je verhaal weer mooie prijzen winnen! Na het insturen van je verhaal leggen wij deze voor aan een kundige vakjury, bestaande uit acquirerend redacteur Sabrina Verbeek van Uitgeverij De Fontein en Damespraatjes redacteuren Mara Lange-Blikslager en Sandra Blikslager.

De jury kiest de tien blogs uit. Deze worden voorgelegd aan onze lezeressen, die kunnen stemmen op hun favoriete verhaal. De winnaar van de schrijfwedstrijd wint een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 100!

E-book

Alle tien verhalen die door de vakjury genomineerd zijn, worden gepubliceerd in een prachtig e-book. Dit boek wordt uitgegeven door Damespraatjes en zal gratis online te downloaden zijn!

 Veel succes!

Deze schrijfwedstrijd is ook aangemeld bij Schrijvenonline.org.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

11 reacties

sandra -

Beste deelnemers aan onze schrijfwedstrijd. We hebben super veel mooie inzendingen ontvangen. Vandaag hebben alle deelnemers een mail gekregen. Over hoe het nu verder gaat hebben we een artikel op Damespraatjes geplaatst (met daarbij een paar opmerkelijke dingen over de inzendingen).

https://damespraatjes.nl/schrijfwedstrijd-taboe-de-jury-gaat-de-verhalen-lezen/

Liefs,
Sandra

Nance -

Superleuke schrijfwedstrijd! Ik heb 3 december ook een verhaal ingezonden. Zoals ik in de reacties kan lezen wordt er geen bevestiging van ontvangst verstuurd. Kunt u vertellen wanneer de gekozen verhalen online komen en mocht je daarbij zitten, wordt je daar dan van op de hoogte gebracht? Groetjes!

Marjolein -

Ik vond het een heel leuk onderwerp om over na te denken… Je kunt er alle kanten mee op! Ben benieuwd naar de verhalen die worden uitgekozen!

Inge -

Spannend, eergister mijn verhaal ingezonden. 🙂 Succes iedereen!

Karina -

Ook ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen, dus ik denk dat niemand dat krijgt.

Kitty -

Leuke schrijfwedstrijd! Ik heb een verhaal ingezonden. Klopt het dat ik geen ontvangstbevestiging heb gekregen of is er dan iets fout gegaan?

Lotte -

Tja, er staat ‘prijzen’, dan verwacht je inderdaad meer dan één prijs. Bijvoorbeeld niet alleen voor de winnaar, maar ook voor de tweede en derde plaats. Maar die honderd euro bon is een prima prijs, hoor!

mara -

Leuk Karen!

Karen -

Je schrijft niet om te winnen he, je schrijft omdat je niet weet waar je anders al die hersenspinsels moet parkeren 😉
Gedurfd en veelzijdig onderwerp, ik ga een poging wagen!

Marie -

‘ En win prachtige prijzen’ ? De hoofdprijs is een bol.com tegoed van 100 euro. Verder niets… Karig hoor…

mara -

Beste Marie,

Bedankt voor je reactie. We vinden het jammer om te horen dat jij niet voldoende tevreden zou zijn met een Bol.com bon van 100 euro. Het is helemaal aan onze lezeressen of zij dit voldoende vinden om mee te doen aan deze schrijfwedstrijd.

Daarnaast vinden we het vooral belangrijk dat er vrouwen meedoen die het heel erg leuk vinden om te schrijven en mogelijk zelfs in een e-book te worden opgenomen. Alleen al deze publicatie en media-aandacht is voor deelnemers een reden om een verhaal in te sturen. De Bol.com bon is voor de meesten dan ook eigenlijk bijzaak.

Mocht je het toch leuk vinden om een verhaal in te zenden, dan zullen wij hem in ieder geval met veel aandacht en plezier lezen.

Met vriendelijke groet,

Mara van Damespraatjes

Reageer ook