fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marloes: ‘Schooldirecteur vindt vergadering belangrijker dan musical’

Al weken oefent de dochter van Marloes (45) voor haar rol in de eindmusical. Het twaalfjarige meisje zit in groep 8 en neemt deze week afscheid van haar vrienden met wie ze acht jaar lang lief en leed deelde. Elk jaar is het afscheid van groep 8 een happening op de school, waar niet alleen juffen en meesters hard aan werken, maar ook leerlingen en hun ouders. “Toen ik hoorde dat de directeur niet aanwezig is tijdens de musical, zakte mijn broek af. Hoe bestaat het?” briest Marloes.

Ze kan zich haar eigen musical nog prima voor de geest halen. “Ik had een van de hoofdrollen omdat ik toneelspelen als kind al leuk vond. Ik was niet bang om op het podium te staan en te acteren. Ik speelde een schooljuf in onze musical.” Haar dochter Sterre oefent al weken haar dansjes en liedjes samen met haar vriendinnetje Sam en Marloes mag dat niet zien en horen. “Ik geniet zo van deze tijd. Sterre is vier weken terug op kamp geweest en kwam stralend terug. Het is een hecht groepje en samen werken ze keihard aan de musical.” Marloes draagt haar steentje ook bij en heeft het programmaboekje en toegangskaartjes ontworpen. “Vind ik enig om te doen. Ik heb altijd met plezier geholpen, ook bij mijn andere kinderen. Sterre is nu de laatste dus ik sluit een belangrijke periode af en merk dat het me best wat doet.”

Discussiërende moeders

Toen Marloes van de week Sterre kwam halen van school, liep ze op een groepje moeders af dat hevig aan het discussiëren was. Heel vrolijk liep ze op de kletsende vrouwen af en sloeg de moeder van de beste vriendin van Sterre op haar schouder. “Belinda draaide zich met een ruk om en zei: ‘heb je het al gehoord? Van Steenwijk komt niet naar de musical.’ Ik dacht: ‘he? waar heeft ze het over?’” Maar al snel werd het Marloes duidelijk: de directeur van de school zou niet naar het afscheid van de groep achters komen omdat ze een vergadering had. “Ik was met stomheid geslagen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je als directeur van je school schittert door afwezigheid op het moment dat je oudste kinderen uitvliegen? Onbegrijpelijk vind ik het.”

Je zorgt toch dat je er bent?

Marloes komt er achter dat de directeur na de zomervakantie niet meer terugkomt op school. “Een publiek geheim, maar ik wist van niks. Het schijnt dat ze het onderwijs gaat verlaten en een hoge functie gaat bekleden in het bedrijfsleven. Ze heeft dus eigenlijk gewoon al afscheid genomen van onze school en voelt zich te goed voor de musical van groep acht. Echt hoor, dat je een vergadering belangrijker vindt dan dit en dat het je geen ene mallemoer kan schelen wat anderen daar van vinden vind ik getuigen van onfatsoen. Dat doe je gewoon niet. Wat er ook in je agenda staat, je zorgt dat je op die belangrijke avond er bent.”

Geen lovende afscheidswoorden

Ze baalt dat er voor haar dochter geen lovende afscheidswoorden van de directeur zijn. Zelf herinnert ze zich nog zo goed dat de directeur van haar school, meneer de Zwart, haar na de musical op het podium toesprak en een leuke anekdote die tekenend voor haar was opdiste. “Dat zijn momenten die blijven je leven bij en dat wordt mijn dochter nu ontnomen. Onacceptabel vind ik dat en voor mij een bewijs dat je je nooit met hart en ziel hebt ingezet voor je baan.”

 

4 reacties

Anneke -

Haha is dit serieus?? Als je er als ouder maar bij bent toch? Wat boeit die directeur? Ik weet niet eens wie onze directeur is 😂

Joris -

Is er een afscheidsmusical én een -gala dan, “een moeder”…?

De huidige leerkracht kan toch een recente anekdote vertellen? En anders één van de andere leerkrachten van de voorgaande 7 jaren? Wat kan jou die directeur schelen. De afgunst over deze ‘hoge functie in het bedrijfsleven’ spat eraf.

Daan -

Waar maak je je druk om zeg! Als je er zelf maar bent. Dat is belangrijk, een directeur… niet zo.

Een moeder -

Inderdaad niet netjes van die directeur, maar wie weet is hij wel aanwezig bij het afscheidsgala van de groepen 8.

Reageer ook