fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ouders en scholen gezamenlijk verantwoordelijk zonnebescherming kinderen

Smeer jij je kinderen in met zonnebrandcreme voordat ze naar school gaan? Met mooi weer als vandaag is dat een must! Zeker als ze ook nog lekker buitenspelen op school. Maar hoe is het beleid van de school? Smeren zij jouw kind tussendoor ook nog in?

Volgens De KWF Kankerbestrijding zou de school er halverwege de dag voor moeten zorgen dat de leerlingen nogmaals ingesmeerd worden. De stichting wil dat het insmeren van kinderen vanaf volgend jaar een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt van ouders en scholen. Dat meldt RTL Nieuws.

Volgens stichting Sunwiser is zo’n 40 procent van de basisschoolleerlingen onder schooltijd meer dan een uur per dag buiten. 36 procent van de kinderen zou wel eens zijn verbrand tijdens schooluren, bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen. Bij slechts 12 procent van de scholen zou zonnebrand in de klas beschikbaar zijn. Scholen zouden nu te weinig aandacht besteden aan het gevaar van de zon, zegt Jetske Ultee, arts-onderzoeker en oprichter van stichting Sunwiser.

Wanneer kinderen op jongere leeftijd verbranden, zou de kans veel groter zijn dat zij later de gevaarlijkste vorm van huidkanker ontwikkelen: een melanoom. Daarom pleit de KWF Kankerbestrijding ervoor het verplicht moet worden voor scholen om kinderen in te smeren. Ook Ultee is het hiermee eens. “Verkeerslessen zijn verplicht op school, waarom zonles niet? Er sterven meer mensen aan huidkanker.” De PO-Raad vindt niet dat het verplicht moet worden op school, wel vindt de raad het goed als scholen hier oog voor hebben.

© Nationale Onderwijsgids

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook