fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra vertelt waarom ze nu eindelijk een regenton koopt

Snikheet is het! Gisteren werd het 75 jaar oude hitte record verbroken en vandaag wordt het nog heter! En dan ga ik op zoek naar een regenton! Terwijl de planten nu wat verlept in mijn tuin hangen en ik me niet kan voorstellen dat het ooit nog gaat regenen! Maar 2 weken geleden was dat wel anders!

Steeds extremer

De komende jaren wordt er steeds extremer weer in Nederland verwacht! Hitterecords die vaker verbroken zullen worden, maar ook enorme hoosbuien! Buien zoals we die twee weken geleden meemaakten! Met die warmte kan ik nog leven, maar met die enorme hoeveelheid regen niet. Onze kelder stond namelijk helemaal onder water. Gelukkig kwam er een buurman langs met een waterstofzuiger om de boel weer droog te maken. De wens van een regenton staat nu opeens hoog op mijn lijstje.

Regenton oplossing voor mijn probleem?

De regenpijp die van de dakgoot komt loost regelrecht op de put voor onze kelder. Omdat er opeens zo veel water naar beneden kwam kon de put het niet aan en kwam het water zo’n 20 centimeter hoog voor mijn kelderraam te staan! Ik zag het echt gebeuren, maar kon er op dat moment helemaal niets aan doen! Maar wat nou als we de regenpijp niet meer op de put laten uitkomen, maar in een regenton? Dan ben ik mogelijk van die overstromingen verlost en heb ik ook water om mijn planten water te geven bij periodes van extreme hitte en droogte zoals die worden voorspeld! Een goede oplossing toch?

Zoektocht naar de perfecte regenton!

Afgelopen maandag ben ik mijn zoektocht naar de perfecte regenton begonnen. Ik bezocht een tuincentrum en zag dat ik een flinke keuze heb. Er zijn grote en kleinere regentonnen, maar ook kan het materiaal verschillen. Eerlijk gezegd gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke materialen. En de houten regentonnen die ik zag vind ik toch wel het mooist. En weet je wat zo grappig is? Toen ik even laten mijn boodschappen deed zag ik in de supermarkt bij de wijnafdeling regentonnen (of zijn het wijnvaten) staan. Hoe grappig is dat!

Deze week maak ik de keuze

Heel graag wil ik zo’n houten regenton, maar een regenton gemaakt van kunststof met een houtlook zou misschien een goed alternatief zijn. Ik overleg zeker even met de tuinman wat de beste optie is voor ons. Maar als jullie tips hebben voor mij dan zijn ze zeker welkom! Zou je ze dan hieronder bij de comments onder dit artikel willen plaatsen. Waardeer ik enorm :-).

Denk jij er ook over om een regenton aan te schaffen?  Zie hier meer redenen voor een regenton in de tuin.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook