fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra krijgt drumles. Wie doet er met haar mee?

Muziek! Ik kan het niet wegdenken uit mijn leven. Toch heb ik nooit op een instrument leren spelen. Ik nam er gewoonweg de tijd niet voor, omdat ik bijna iedere vrije minuut aan het sporten was. Maar sinds ik corona heb gehad, merk ik dat ik vaak liever thuis ben en in en rond het huis leuke dingen doe. Tijd voor een nieuwe uitdaging?

Ik zag een vriendin vorig jaar beginnen met gitaarles en inmiddels vormt ze samen met een drummer een tweemansband en zit zij zo nu en dan ook achter het drumstel. Ik vind dat zo stoer en het leek me zo gaaf om dit zelf ook te doen. Hoe toevallig is het dan als er bij de redactie een verzoek binnenkomt om voor Damespraatjes Onlinedrumles te reviewen. Als eerste stak ik mijn hand op. “Ik wil dit zoooooo graag testen.”

Iedereen kan leren drummen!

Als jong meisje kreeg ik van een oom een gitaar, maar bij ons thuis was het absoluut niet normaal dat je muziekles nam. Ik pingelde er af en toe wat op en droomde hoe het moest zijn om als een soort Janis Ian mijn eigen liedjes te componeren. Snel daarna ging ik veel meer sporten en verdwenen mijn Sing and songwriters ambities naar de achtergrond. Vermoedelijk had ik het destijds wel makkelijker kunnen leren omdat ik nog jong was. Hoe zou dat nu zijn? Kan ik nog wel een muziekinstrument leren bespelen? Nadat ik alle informatie voor mijn online drumlessen heb ontvangen zie ik dat ik naast het drumstel en de lessen ook de garantie krijg dat iedereen kan leren drummen. Ik ben zo benieuwd.

Twee grote dozen en een online linkje

Een paar dagen nadat ik me heb aangemeld ontvang ik 2 mega grote dozen. Een bouwpakket voor een drumstel? Een Ikeakast moet je door mij niet in elkaar laten zetten, zou het met een drumstel wel lukken? Samen met mijn schoonzoon zet ik het drumstel en andere drumbenodigdheden binnen een uur helemaal in elkaar. Het valt me op hoe compleet het pakket is. Naast het elektronische Yamaha drumstel bevat het pakket ook een mooie fluwelen kruk, 2 drumsticks, een koptelefoon en een muziekstandaard waar je ook een laptop op kunt zetten. Hoe handig is dat als je online drumles krijgt.

Dochters drummen mee

Zodra het drumstel staat kan ik me niet inhouden. Op het paneel kun je allerlei muziekstijlen kiezen en ik wil meteen aan de slag, maar heb nog geen les gehad. Kijk hieronder maar even hoe dat eruit ziet.

Ik hoop dat ik over een paar maanden echt kan meespelen en neem me voor om het serieus aan te pakken als ik weer naar beneden loop. We hebben het drumstel boven gezet omdat we daar nog veel ruimte hebben. Voor het geluid had dat niet gehoeven, want ik kan op dit drumstel ook zachtjes spelen. Als mijn dochters een uurtje later naar beneden komen blijkt de ze ook op het drumstel hebben gespeeld. Op de middelbare school hebben ze een aantal ritmes geleerd en die weer geoefend. Ze zijn super enthousiast over dit drumstel en vinden het stoer van me dat ik les ga nemen.

De lessen gaan bijna beginnen

“Helaas” gingen we de dag nadat ik samen met mijn schoonzoon het drumstel in elkaar zette op vakantie. Best wel jammer, want het liefst zou ik al gaan spelen. Wel heb ik de drumsticks meegenomen, zodat ik alvast wat ritmes kan oefenenen en bijvoorbeeld ook kan leren hoe je de stokken vast moet houden. Want toen ik snel de eerste les bekeek zag ik dat je ook veel tips krijgt om aan een goede houding te werken van je handen en je rug. Best belangrijk. Deze eerste tips geven me trouwens meteen het vertrouwen dat er goed over de lessen is nagedacht.

Na de vakantie ga ik dus echt van start en zal ik mijn ervaringen met jullie delen. Maar ik zou het wel heel leuk vinden als er al mensen met me meedoen. Ben jij diegene die ook gaat drummen? Lees dan zeker de volgende alinea.

Doe je mee?

Omdat we zo’n leuke samenwerking hebben met Onlinedrumles stellen ze de volgers van Damespraatjes in de gelegenheid om ook te gaan drummen en bieden een mooie actie aan.

Onze lezers kunnen met de kortingscode de Yamaha DTX402k (het drumstel dat ik ook heb besteld) kopen en daar een gratis jaarabonnement op de lessen bij krijgen. Hoe gaaf is dat!? De coupon code is: DamesPraatjes2021. Kijk hier: drumstel kopen.
Wil je liever een drumstel huren? Kijk dan hier: drumstel huren.
Laat je het me bij de comments onder dit artikel weten als je meedoet? Kunnen we misschien wat eerste ervaringen uitwisselen :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook