fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra is weer thuis en knapt haar tuin op!

Wekenlang was ik van huis. Ik ben dol op reizen en heb de tijd van mijn leven gehad. Afgelopen zaterdag ben ik teruggekomen en wil het vakantiegevoel nog even vasthouden. En dat kan! Want als ik de weerverwachtingen mag geloven blijft het nog lang mooi weer. Hoe lekker is dat! Dat betekent ook dat ik de komende tijd buiten leef en dan wil ik dat wel in een tuin doen die er aantrekkelijk uitziet. En dat was tot gisteren niet het geval.

Naar het tuincentrum

Het was best kaal in de tuin en alle terrasplanten waren gestorven. Dan is het zo ongezellig en ik wil juist dat het er nu, nu we bijna buiten leven, gezellig uitziet. Nadat ik gisteren een paar uurtjes had gewerkt (ja, dat doe ik soms ook in de tuin) ben ik naar het tuincentrum gereden en heb voor meer dan 100 euro aan nieuwe planten en potten gekocht. Het is meteen veel fijner in de tuin. Maar wat me nu weer opvalt is dat een groot deel van ons tuinmeubilair aan vervanging toe is.

Je tuin als verlengstuk van de woonkamer

In het tuincentrum waar ik gisteren was heb ik heel “toevallig” al met een schuin oog naar de tuinmeubels gekeken. Super gaaf om al die trends te zien. Wat nu binnen hip is is buiten ook hip. Je tuin wordt steeds meer een verlengstuk van je woonkamer. Vaak zijn de materialen net wat anders. Ik ben wel geschrokken van de prijzen die ze daar voor hun meubels vroegen. En ben alleen met de planten en de potten naar huis gegaan.

Toch nieuwe tuinmeubels?

Veel van ons tuinmeubilair is best nog in orde en zou jaren mee kunnen. Wel hebben we een paar tuinbanken die van ellende uit elkaar vallen en heel lelijk zijn geworden. En dat viel me gisteren op toen ik die nieuwe plantjes en potten neerzette. Omdat ik het tuincentrum nogal duur vind in verhouding tot wat je ervoor krijgt besloot ik ’s avonds naar tuinbanken op internet te kijken. Ik kwam bij Tuinmeubelshop super leuke picknickbankjes tegen. Ik denk dat ik die ga bestellen. Want we zullen daar niet alleen de komende weken veel plezier aan beleven. Als we in de winter veel bezoek hebben, bijvoorbeeld met etentjes of feestjes kan ik deze banken gerust naar binnen halen! En dan heeft iedereen een mooi plekje om te zitten.

Trouwens, de loungebanken bij Tuinmeubelshop zagen er ook helemaal te gek uit!

Wat doe jij in je tuin om het gezellig te maken?

Zet je nieuwe planten neer? Koop je accessoires zoals tuinkandelaren of ga je eerder voor nieuwe tuinbanken, bijvoorbeeld een loungebank? We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten via de comments onder dit artikel? Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook