fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra heeft last van licht urineverlies. Hoe blijft ze droog tijdens haar fietstocht naar Rome?

Een droom van mij gaat in vervulling in de maand juni. Tenminste dat hoop ik dan. Ik fiets namelijk naar Rome en daar heb ik jaren voor getraind. Dit jaar alleen al heb ik duizenden kilometers op mijn fiets gezeten, ben 10 kilo afgevallen om straks de Alpen over te kunnen en ben iets minder gaan feesten, zodat ik echt top fit ben.

Hygiënisch op de fiets

Zo’n reis vergt wel wat voorbereiding. Hierboven noemde ik het trainen en gezond leven al. Maar ook wat trek ik onderweg aan, wat neem ik mee. En hoe verzorg ik mezelf zodat ik goed verzorgd en hygiënisch aan het reizen ben. Ik zit toch iedere dag minstens 8 uur op mijn fiets.

sandra-op-de-fiets-naar-rome

Ik verlies af en toe wat druppeltjes urine tijdens het sporten

Nou laat ik het maar benoemen, want uiteindelijk gaat dit artikel daar over. Het is iets waar ik me altijd voor heb geschaamd en waar ik nu voor uit wil komen. Ik heb af en toe last van urineverlies. Niet veel maar zo nu en dan wat druppels als ik me heel erg inspan. En naar Rome fietsen is best een inspanning. En ik zit aardig wat uurtjes op de fiets. Voorheen gebruikte ik dan een maandverbandje. Maar daar ben ik mee gestopt, omdat het gewoon niet fijn is om wekenlang maandverband te dragen. Zeker niet op de fiets.

Vraagje van Libresse

Hoe toevallig is het dan dat ik van Libresse de vraag krijg om hun nieuwe inlegkruisjes te testen. Deze nieuwe inlegkruisjes Libresse Extra Protection geven extra bescherming. Tenminste dat zeggen ze :-).

sandra-test-libresse

Libresse geeft aan dat Libresse Extra Protection namelijk 30% meer absorptievermogen heeft ten opzichte van gewone inlegkruisjes. Ze zouden daarom dagelijkse frisheid (tegen afscheiding en licht urineverlies) bieden. Dit lijkt mij dus ideaal. Je snapt het misschien al. Ik heb een pak Libresse meegenomen om tijdens mijn reis te testen.

Niet alleen bij sporten, maar ook bij onverwachte nies- of hoestbui

Zoals hierboven gezegd verlies ik af en toe wat drupjes bij enorme inspanning. Een vriendin van mij heeft hooikoorts en heeft zeker deze tijd van het jaar gigantische niesbuien. Ze houdt het dan niet droog en verliest best wat urine. Maar soms ook als ze moet hoesten verliest ze urine. Zij wil de nieuwe inlegkruisjes van Libresse ook graag testen.

Is urineverlies iets om je voor te schamen?

Haha, zeker niet. Eén op de drie vrouwen boven de 35 jaar verliest wel eens een paar druppeltjes urine. Dit kan al gebeuren bij niezen, tillen of lachen. Je er voor schamen zou ik zeker niet doen. Doe ik ook niet meer. Gewoon kijken hoe je het probleem kunt aanpakken.

Gratis testen

Libresse wil je hierbij helpen en je mag de inlegkruisjes gratis testen. Dit kan je doen door het proefpakketje aan te vragen. En het kan fijn zijn om dit ook met je vriendinnen te delen. Zij hebben er misschien ook last van en hoe mooi is het als jij een taboe doorbreekt en het bij ze ter sprake brengt. Ikzelf heb dit in ieder geval via dit artikel proberen te doen.

libresse-extra-protection

 

Ik ga de komende weken de Libresse Extra Protection inlegkruisjes testen op weg naar Rome. Mijn eerst ervaringen lijken al positief, want ik ben inmiddels op weg. Binnenkort kom ik terug met een uitgebreider verslag en hoop dan jullie ervaringen ook mee te kunnen nemen.

Dames, vanaf nu houden we het droog. Afgesproken? En we gaan er niet meer geheimzinnig over doen.

Reageer ook