fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra fietste naar Rome en heeft onderweg Libresse Extra Protection inlegkruisjes getest!

Het lijkt al weer maanden geleden dat ik op mijn fiets stapte om naar Rome te gaan. Toch is het pas vier weken geleden dat ik vertrok. Inmiddels ben ik weer thuis (en al bijna weer onderweg haha) en heb in zeventien dagen meer dan 2.100 kilometer gefietst. Ik zit nog steeds met een glimlach van oor tot oor achter mijn laptop!

Man oh man, wat was dat een geweldige ervaring! De Alpen en de Apennijnen over, dus flink wat hoogtemeters gemaakt, maar vaak fietste ik ook langs dromerige riviertjes. Meestal alleen, maar heb ook veel leuke mensen ontmoet en gezellige uurtjes met meefietsende mannen en vrouwen doorgebracht. Ik heb me ook nooit eenzaam gevoeld, meestal waren er wel mensen die een gezellig praatje met me wilden maken. Zeker als ze hoorden waar ik mee bezig was.

Met focus op weg!

De laatste twee fietsdagen waren niet zo heel fijn. Niet omdat het landschap niet mooi was, of omdat ik geen zin meer had om te fietsen. Maar vanwege de drukke wegen waar ik overheen moest. Vrachtwagens die rakelings langs je heen scheuren en kuilen in de weg die je niet kunt ontwijken omdat je anders tegen een auto aanrijdt. Tijd om angst te hebben had ik niet, ik moest de ene na de andere lastige verkeerssituatie het hoofd bieden. En dat allemaal bij een temperatuur van 34 graden in de schaduw!

Test Libresse Extra Protection inlegkruisjes

Zoals jullie in mijn eerste blog over mijn Rome reis hebben kunnen lezen zou ik onderweg ook de Libresse Extra Protection inlegkruisjes testen. Voorheen gebruikte ik vanwege het lichte urineverlies dat ik bij inspanning heb, maandverband. Maar omdat ik nu wekenlang op de fiets zou zitten wilde ik dat niet. En vond het daarom super fijn dat er nu een alternatief is en dat ik het nog mag testen ook. Zou het gaan lukken met alleen inlegkruisjes? Per dag zat ik toch zo’n 10 tot 12 uur op de fiets.

Wil je Libresse Extra Protection inlegkruisjes zelf proberen? Vraag dan hier een proefpakketje aan!

Hygiene is super belangrijk

Hierboven schreef ik al iets over de focus die je moet hebben voor zo’n reis. Iets anders wat echt noodzakelijk is, is discipline. Dat klinkt misschien strenger dan dat ik het bedoel. Maar het is super belangrijk dat je goed eet, drinkt, slaapt en heel schoon blijft. Vanwege dat laatste spring ik als ik ergens aankom meteen onder de douche en was mijn kleding. Zo kan ik de volgende ochtend weer fris op pad.  Vooral rond de schaamstreek is het belangrijk om jezelf goed schoon te houden. Hoe fijn is het dan als je je tijdens het fietsen  ook schoon blijft voelen “down under”?

Test van de inlegkruisjes

Er zijn twee soorten Libresse Extra Protection inlegkruisjes. De wat kleinere en de wat grotere. Qua dikte verschillen ze niet van elkaar. Ze zijn allebei heel dun en op geen enkele manier was te zien dat ik een inlegkruisje droeg. Tijdens het fietsen gebruikte ik de wat grotere inlegkruisjes. In de avond als ik lekker onder de douche was geweest en uiteten ging deed ik altijd een jurkje aan en legde ik een kleiner inlegkruisje in mijn slipje.

Ik heb me tijdens het fietsen steeds heel schoon gevoeld. Er is geen urine naast de inlegkruisjes terecht gekomen, alles werd opgevangen. Daarnaast was ik heel blij dat het ook fris bleef ruiken. Er ontstond voor mijn gevoel geen urinegeur en dat vind ik ook wel heel belangrijk. Het inlegkruisje bleef er ook goed uitzien, het viel niet uit elkaar en ging ook niet scheef zitten. Dat laatste is wel heel belangrijk, zeker op de fiets. Want dan kun je van een kleine oneffenheid al last van blaren krijgen.

Conclusie

Heel tevreden ben ik over de Libresse Extra Protection inlegkruisjes. Ik blijf ze gebruiken en zal geen maandverbandjes meer nodig hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Libresse Extra Protection inlegkruisjes of wil je checken of ze echt wel zo goed zijn als Sandra hierboven beschreef? Wil je Libresse Extra Protection inlegkruisjes zelf proberen? Vraag dan hier een proefpakketje aan.

En mijn volgende fietstocht? Ik ga nu eerst uitrusten en vakantievieren! Voor volgend jaar ben ik al wel plannetjes aan het maken, maar wat het gaat worden houd ik nog heel even voor me. Wordt vervolgd…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook